Előnevelt csukatelepítési beszámoló

2023. április 27.

Az alábbiakban összesítve tesszük közzé a 2023.04.11-15. és 2023.04.25-26. között tartó előnevelt csukatelepítés beszámolóját. A két ütemben lezajlott kihelyezés során összesen 280 000 db előnevelt csuka került a Balatonba és befolyóiba, valamint további 91 500 db a Kis-Balatonba. Ezzel a balatoni csukatelepítési kötelezettségünket (250.000 db) sikerült túlteljesíteni.

Az első ütemben kihelyezett csukatelepítésről már közzétettük beszámolónkat, most pedig a második ütemben lezajlott munkáról számolunk be.

Az előnevelt 2-4 cm-s csukákat az előnevelő tavak elfolyó vizéből szűrve fogták meg kollégáink, majd vízzel töltött és oxigénnel felfújt zsákokba kerültek. Ezekben a zsákokban utaztak el a halak a telepítések helyszíneire.

Az északi parti horgász egyesületek képviselői ismételten a saját horgászcsónakjaikkal a nád előtt haladva több helyszínen végeztek telepítést, munkájukat ez úton is nagyon köszönjük! Általuk kerültek kis csukák a Balatonfüred, Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, valamint Balatonkenese térségébe.

Az alábbi képekre kattintva lapozható galéria nyílik a telepítésen készült fotókkal:

Társaságunk munkatársai Zánka-Sajkod térségében halőri motorcsónakjainkból végezték a telepítést.

Az alábbi képekre kattintva lapozható galéria nyílik a telepítésen készült fotókkal:

Végül, de nem utolsó sorban a Kis-Balaton I. ütemén a partot nagy terülten bejárva teljesítettük az előírt mennyiségű előnevelt csukaivadékot.

Az alábbi képekre kattintva lapozható galéria nyílik a telepítésen készült fotókkal:

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató