Csukatelepítési beszámoló

2023. április 14.

Az alábbiakban összesítve közzé tesszük a 2023.04.11-14. között tartó előnevelt csukatelepítés beszámolóját. A négy napon át tartó munka során összesen 130 000 db előnevelt csuka került a Balatonba és befolyóiba. Ezzel a mennyiséggel az előírt balatoni csukatelepítési kötelezettségünket még nem sikerült teljesítenünk, de egy-két héten belül a buzsáki tógazdaságunkból pótolni fogjuk.

A munkát minden reggel az irmapusztai tógazdaságunkban kezdtük, ahol a 2-4 cm-s csukákat az előnevelő tavak elfolyó vizéből szűrve fogták meg kollégáink, majd vízzel töltött és oxigénnel felfújt zsákokba kerültek. Ezekben a zsákokban utaztak el a halak a telepítések helyszíneire.

Az északi parti horgász egyesületek képviselői saját horgászcsónakjaikkal a nád előtt haladva több helyszínen végeztek telepítést, munkájukat ez úton is nagyon köszönjük! Általuk kerültek kis csukák a Szigligeti-öbölbe, Badacsony, valamint Révfülöp térségébe.

Az alábbi képekre kattintva lapozható galéria nyílik a telepítésen készült fotókkal:

Társaságunk munkatársai a Keszthelyi-öböl térségében halőri motorcsónakjainkból végezték a telepítést.

Az alábbi képekre kattintva lapozható galéria nyílik a telepítésen készült fotókkal:

Végül, de nem utolsó sorban a csukaélőhely szempontból fontosabb befolyókba, úgy mint a Nyugati-övcsatornába, a Keleti-Bozót-csatornába, a Cigány-csatornába és a Hévízi-árokba a partot nagy terülten bejárva helyeztünk ki csukaivadékot.

Az alábbi képekre kattintva lapozható galéria nyílik a telepítésen készült fotókkal:

A Balaton keleti medencéjébe, illetve a Kis-Balaton I. ütemébe a buzsáki tógazdaságunkból fogjuk teljesíteni az előírt csukaivadék mennyiséget.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató