Halőrzési hírek

2024. február 7.
A balatoni halőrzés 2023. évi mérlege
Mint általában, év elején számvetést készítünk az elmúlt év halőrzési munkájáról. Így van ez most is, amikor átgondoljuk, mi is történt az év során. A félelmek ellenére az egyik legfontosabb probléma, a balatoni vízszint 2022-ben látott drámai csökkenése megállt, mostanra már a Sió-zsilipen kell vizet engedni a megnövekedett vízszint miatt.
2023. december 31.
Halőri szolgálati kutya akcióban!
Halőr kollégáink az év végén sem pihentek, mert a tapasztalatok szerint az éjjeli órákban a mólókon egyre többen és több süllőt fogtak. Az ellenőrzéseket négylábú társukkal, egy kereső kutya segítségével látták el.
2023. november 14.
Hálós orvhalászt értek tetten halőr kollégáink
Hivatásos halőr kollégáink 2023. november 13-án a kora esti órákban a Tihanyi-félsziget sajkodi oldalán egy hálóval dolgozó orvhalászt értek tetten. A halőrök szolgálati területük ellenőrzése során, a parti nádasba rejtett csónakra figyeltek fel. A csónak és környezetének átvizsgálása során orvhalászatra utaló jeleket fedeztek fel, így megszervezték a megközelítő útvonalak figyelését.
2023. szeptember 4.
Tájékoztatás a Fonyód város lakosai és az ott nyaralók részére
Az alábbi tájékoztatást a Fonyód város lakosai és az ott nyaralók tájékoztatása érdekében tesszük.
2023. augusztus 2.
2023. augusztus 2.
A Pest Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság 35.000 Ft halvédelmi bírsággal, valamint 6 hónapos horgászattól való eltiltással sújtotta K.L. budapesti lakost, aki 2023.07.11-én a Balatonon, Zamárdi térségében érvényes területi jegy nélkül horgászott, valamint turista állami horgászjeggyel egyszerre két felszerelést kezelt.
2023. július 17.
2023. július 17.
A Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság 65.000 Ft halvédelmi bírsággal, valamint 12 hónapos horgászattól való eltiltással sújtotta B.T. kaposvári lakost, aki 2023.05.23-án a Balatonon, Szigliget térségében engedély nélkül horgászott.
2023. június 5.
Nyakzóhálóval halásztak a Nyugati-övcsatornán
Hivatásos halőr kollégáink 2023. június 4-én szolgálat teljesítés közben két személyt értek tetten a Nyugati-övcsatornán, a Cigány-csatorna térségében, ahol különösen tiltott eszközzel, nyakzóháló segítségével próbáltak meg halakat zsákmányolni. Az elkövetőket hosszas megfigyelés után sikerült intézkedés alá vonni.
2023. május 23.
ISMÉT GEREBLYÉZŐ HORGÁSZOKAT ÉRTÜNK TETTEN
Hivatásos halőr kollégáink 2023. május 22-én két személyt értek tetten a Keleti-Bozót-csatornán, Pusztaberény térségében, ahol különösen tiltott gereblyéző horgászati módszerrel három darab halat zsákmányoltak. Az elkövetők kollégáinkat észlelve megpróbáltak elmenekülni a vízpartról, de halőreink a szolgálati gépjárművel útjukat állták. A személygépjármű átvizsgálása után két darab pontyot (1db 13kg - 69cm és 1db 1kg körüli példányt) és egy darab keszeget találtak. Kollégáink intézkedése alapján a Fonyód Rendőrkapitányság munkatársai gyorsan a helyszínre érkeztek, majd a két személyt előállították és ellenük büntető eljárást indítottak.
2023. április 25.
Szombaton indul a ragadozó-szezon!
Április 29-én, szombaton 00:01 perctől vethetik be a műcsalis vagy a csalihalas felszerelést a parti horgászok és ez az a legkorábbi időpont, amikor csónakba (vagy egyéb vízi járműre) szállhatnak az ilyen felszereléssel rendelkező sporttársak!
2023. április 23.
Gereblyéző horgászokat értünk tetten
Hivatásos halőreink 2023. április 23-án 10 óra 30 perckor két személyt értek tetten a Nyugati-övcsatornán, amikor különösen tiltott gereblyéző horgászati módszerrel egy-egy nyolc kilogrammos pontyot fogtak. Kollégáink intézkedése alapján a Marcali Rendőrkapitányság munkatársai a két személyt előállították és ellenük büntető eljárást indítottak.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató