Halőrzési hírek

2024. április 29.
Május 1-jén indul a ragadozó-szezon!
Idén május 1-jén, szerdán 00:01 perctől vethetik be a műcsalis vagy a csalihalas felszerelést a parti horgászok és ez az a legkorábbi időpont, amikor csónakba (vagy egyéb vízi járműre) szállhatnak az ilyen felszereléssel rendelkező sporttársak!
2024. március 22.
VIII. Halak Napja és III. Halőrök Napja
Hagyományosan március 20-án tartották a Halak Napját, ezúttal ismét a Balatonnál. A Magyar Országos Horgász Szövetség és a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. rendezvényén immár harmadik alkalommal jutalmazták a halőröket. A területi és országos illetékességű halőri kinevezések mellett átadták a címzetes vezető halőri címeket és az „Év halőre” elismerést.
2024. március 14.
Helyére került a mobil halrács
Ma reggel a vízjogi üzemeltetési engedélyünknek megfelelően felépítettük a mobil halrácsot a Nyugati-övcsatornán, a Kéthelyi-híd szomszédságában.
2024. március 4.
A mai napon elkezdjük a süllőfészkek lerakását
Ez úton szeretnénk tájékoztatni a Kedves Horgásztársakat, hogy a mai napontól kezdődően láthatóak lesznek a Balatonon hajóink, amelyek Balatonvilágos, Tihany, Fonyód és Balatoberény térségében süllőfészek elhelyezést fognak végezni.
2024. március 1.
TAVASZI TILALMAK A BALATONNÁL
A mai napon kezdetét vette az általános ragadozóhal-fogási tilalom a Balatonon és vízrendszerén. Ennek apropóján idén is sorra vesszük a tavasszal esedékes tilalmakat.
2024. február 7.
A balatoni halőrzés 2023. évi mérlege
Mint általában, év elején számvetést készítünk az elmúlt év halőrzési munkájáról. Így van ez most is, amikor átgondoljuk, mi is történt az év során. A félelmek ellenére az egyik legfontosabb probléma, a balatoni vízszint 2022-ben látott drámai csökkenése megállt, mostanra már a Sió-zsilipen kell vizet engedni a megnövekedett vízszint miatt.
2023. december 31.
Halőri szolgálati kutya akcióban!
Halőr kollégáink az év végén sem pihentek, mert a tapasztalatok szerint az éjjeli órákban a mólókon egyre többen és több süllőt fogtak. Az ellenőrzéseket négylábú társukkal, egy kereső kutya segítségével látták el.
2023. november 14.
Hálós orvhalászt értek tetten halőr kollégáink
Hivatásos halőr kollégáink 2023. november 13-án a kora esti órákban a Tihanyi-félsziget sajkodi oldalán egy hálóval dolgozó orvhalászt értek tetten. A halőrök szolgálati területük ellenőrzése során, a parti nádasba rejtett csónakra figyeltek fel. A csónak és környezetének átvizsgálása során orvhalászatra utaló jeleket fedeztek fel, így megszervezték a megközelítő útvonalak figyelését.
2023. szeptember 4.
Tájékoztatás a Fonyód város lakosai és az ott nyaralók részére
Az alábbi tájékoztatást a Fonyód város lakosai és az ott nyaralók tájékoztatása érdekében tesszük.
2023. augusztus 2.
2023. augusztus 2.
A Pest Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság 35.000 Ft halvédelmi bírsággal, valamint 6 hónapos horgászattól való eltiltással sújtotta K.L. budapesti lakost, aki 2023.07.11-én a Balatonon, Zamárdi térségében érvényes területi jegy nélkül horgászott, valamint turista állami horgászjeggyel egyszerre két felszerelést kezelt.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató