Szombaton kezdődik a ragadozós horgász-szezon

2022. április 28.

Április 30-án véget ér a süllő, a balin, a csuka és a sügér fajlagos fogási tilalma, egyúttal feloldódik a Balatoni Horgászrend 31. pontjában leírt „általános ragadozós tilalom” és a 32. pontban kifejtett „csónakos horgászati tilalom” is.

Ebben a március 1-jén megjelent cikkünkben már megírtuk, hogy mivel április utolsó napja idén szombatra esik, egy nappal korábban véget érnek a bevezetőben is említett korlátozások.

Szeretnénk azonban ismét felhívni a Horgásztársak figyelmét az alábbi képen is látható sárga bójákkal körül határolt négyszög alakú kíméleti területekre, ahol tilos horgászni vagy áthajózni. Kollégáink megvizsgálták a süllőfészkeket, azokon süllőikrát már nem találtak, azonban a nagy számban előforduló keszegikra miatt még a vízben hagyjuk őket azok biztonságos lekelése érdekében. Ilyen elzárt területekkel találkozhatunk a Balatonvilágos, Tihany, Fonyód és Balatonberény települések előtti vízterületeken.

Szeretnénk kérni, hogy ha olyan horgásztársat látnak, aki a tájékozatlansága okán mégis behajózna, vagy kívülről bedobva horgászna az elzárt területeken, legyenek szívesek felhívni a figyelmét a szabálytalanságra!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató