A Balatoni Horgászrend változásai 2023-tól

2022. december 16.

Horgászrendi módosítási terveinket idén is a Balatoni Horgász Konferencián mutattuk be a Balaton-körül érintett horgász egyesületek és megyei horgász szövetségek elnökei, továbbá a MOHOSZ és más szakmai partnereink képviselői előtt. A véleményezési időszak lejárta és az egyéb jogszabályokkal, valamint az Országos Horgászrenddel való megfeleltetés után kialakult a horgászrend végleges szövege, amelyet ez úton osztunk meg a Horgásztársakkal.

A 2023-as Balatoni Horgászrend teljes szövegét ide kattintva lehet olvasni, a módosításokat pirossal jelöltük.

A fontosabb módosításokat a már említett konferencián tartott előadásunkban megindokoltuk, az erről készült élő videó ide kattintva visszanézhető: https://www.facebook.com/balatonihal/videos/551996246757846

A jövő évi horgászjegyek struktúrális változásairól, az új árakról és az áremelés indoklásáról ebben a cikkünkben írtunk korábban. 

További fontos információ még, hogy a 2022. évre érvényes állami horgászjegyek és balatoni éves területi jegyek 2023. január 31-ig érvényesek. 2023 január 1-től azonban már csak az új jegyárakkal kiállított horgászjegyek válthatóak meg. A 2022-re érvényes állami jegyekkel 2023 januárjában időszaki jegyek (24 és 72 órás, valamint 10 napos) még válthatóak, azonban 2023-ra szóló éves jegyet csak olyan horgász tud majd váltani, aki már 2023-as állami jeggyel rendelkezik. A balatoni éves területi jegyek terveink szerint már január első napjaitól megvásárolhatóak lesznek.

A fogási naplók leadási határideje 2022. február 28. Kérjük, hogy a naplókat összesítve, kitöltve legyenek szívesek leadni azon a forgalmazási ponton, ahol azt kiváltották, vagy ahol a 2023. évi állami jegyet váltani fogják. Társaságunk nem horgász egyesület, kérjük ezért nekünk ne adjanak le fogási naplókat!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató