Megjelent a Magyar Horgász októberi száma

2022. szeptember 19.

Megjelent a Magyar Horgász októberi száma. Ízelítő a tartalomból:

Bokor Károly Tviszteres történetek

Az első két „emberes” hónapot sok horgász várja szívesen. Már nem a meleg nyár, még nem a hideg ősz, de mindenképpen a süllők, a csukák időszaka ez a parti erdőket átszínező, különleges hangulatú időszak.

 

Energo Team Keszeghorgászat nagy távolságra

A távdobás az elmúlt évtizedben vált igazán népszerűvé és szükségessé a methodtechnika berkein belül, hiszen egyre több olyan víz van, ahol a parthoz közeli régiókban valamiért nem lehet már elég halat fogni, főleg versenykörülmények között. A hosszú előkés feeder szakágban ez a tendencia sokáig nem volt tetten érhető, azonban az elmúlt időszakban már mutatkoztak jelei annak, hogy előbb-utóbb eljön a távoli keszeges pecák ideje. Ilyen volt például a XII. Feeder Országos Bajnokság középdöntője is, ahol a parttól csak igen nagy távolságra lehetett becsapni a szépségdíjas desedai dévéreket.

 

Sztahovits Péter Pettyes dömping

Évekkel ezelőtt pergetőhorgász berkekben legendás volt az őszi Tisza-tavi vízeresztés. Sóvárogtam utána, hogy egyszer én is ott lehessek a jeles időszakban. Majd azon kaptam magam, hogy versenyfelkészülést tartok a Tisza-tavon, épp vízeresztéskor, és csukát szeretnék fogni.

 

Farkas Csaba A vadregényes Mura-vidék

A műlegyezők paradicsoma lehetne a természeti szépségekben gazdag, gyors folyású Mura folyó, ha ismertebb lenne a körükben ez a magyar–horvát határvíz. Nagy domolykók és márnák élnek a rohanó sodrásban, de kisebbek a betorkolló patakokban is előfordulnak – míg a tökleveles, tündérrózsás holtágak csodaszép compók, csukák élőhelyei.

 

Szarvas Zoltán Az átmeneti időszak balinjai

Az október sok szempontból az egyik legtermékenyebb ragadozós hónap, a legtöbben süllőznek, csukáznak, sőt még a harcsák is igen aktívak a mederben. Ám méltatlanul kevés szó esik ebben az időszakban a balinokról, pedig azok is nagyon jól foghatók.

 

Dovit Team Feederezés sekély vízben a Dunán

Alacsony vízállás esetén nagyon könnyű kényelmes, sóderes horgászhelyeket találni a Dunán. Ezek a részek tavasztól őszig jó halfogási lehetőséggel kecsegtetnek.

 

Bálint Attila Termetes kecsege

A kecsege a legszebb halfajok egyike. Herr Mór dunai álomhalánál a népnyelv őriz nagyobbakat, de hitelesítve Közép-Európában eddig egy bő 8 kilós ausztriai hal vitte a prímet. Az itthoni legnagyobb 7,65 kg volt. Augusztus 14. óta az új országos rekord 9,2 kiló.

 

Timár Mix FeederGuru – nem csak feederezéshez!

„Nem veszünk olyan etetőanyagot, mert az csak feederezni való!” – számtalanszor elhangzik ez a mondat, amikor a lelkes horgászok a hétvégi kikapcsolódás előtt feltöltik a készleteiket. Ha egy csomagoláson a „feeder” felirat olvasható, akkor az valóban csak ahhoz a technikához használható sikeresen? Egy esetben biztosan nem.

 

Varga Vilmos Horgászat az Atlanti-óceánon

Az Atlanti-óceán a Föld második legnagyobb óceánja. Ennek a hatalmas víztömegnek a közepén van egy aprócska szigetegyüttes, az Azori-szigetek. Ide készültünk immár harmadjára, hogy horogra kerítsük a világ legszebb halát, egy igazi nyársorrút, a kék marlint.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató