Megjelent a Magyar Horgász szeptemberi száma

2022. augusztus 30.

Megjelent a Magyar Horgász szeptemberi száma. Ízelítő a tartalomból:

Szövetségi hírek

44-en a 44. táborban

XLIV. Országos Ifjúsági Horgásztábor

A MOHOSZ tagszövetségei által megrendezett ifjúsági horgászviadalok dobogós helyezettjei az országos döntőben küzdhettek meg egymással. A viadalokhoz hasonlóan itt is négy versenyszámban (halfogás, szerelékkészítés, casting és elmélet) kellett a versenyzőknek számot adniuk a tudásukból, miközben a hat nap alatt számos programon és előadáson is részt vehettek.

 

Energo Team

A Wizard Larva első bevetése

A plasztikcsalik fejlődése megállíthatatlan. A pergetőhorgászok számára egyre több méret, forma, szín- és ízesítés áll rendelkezésre, hogy becsapják velük a ragadozókat. Egyes csalikról már azt sem lehet megállapítani, hogy melyik bolygóról származik az általa megformált lény, míg más típusok esetén a természet minél tökéletesebb reprodukálása az alkotók célja. A WIZARD kínálata is sok újdonsággal bővült, főként az ultralight vonalon, ezek közül idén nyáron került sor a LARVA első bevetésére.

 

 

Sztahovits Péter

Hogyan adja ki a nagyja?

Nemrégiben tanúja voltam egy beszélgetésnek, melyben a fő hangadó azt firtatta, hogy a kapitális süllőfogás csak a csúcstechnológiákat alkalmazó, tehetősebb „szerencséseknek” adatik meg. Valójában szükséges ahhoz néhány tényező, hogy összeálljanak azok a bizonyos csillagok.

 

 

Bokor Károly

Forró napok éjszakái

Harcsakalandok

Igazán nem gondoltam, hogy felejthetetlen kalandokkal is kényeztet majd az idei nyár. A rendkívüli forróság kevesebb teret engedett napközben a pergetéseknek, de az alkonyatokban gyakran csónakba szálltam.

 

 

Lovas Ferenc

Kis folyók aranya

Amilyen komótosan érkezett és amennyire óvatosan indult ez a nyár, olyan hosszan és kitartóan meleg volt. Az égi függöny csak ritkán takarta el a napot, és olyankor is csak rövid időre.

 

 

Timár Mix

CATCH – versenyzőktől nem csak versenyzőknek

A Timár Mix kínálatában évről évre megtalálhatók a legújabb trendeknek megfelelő újdonságok, sőt már javában folynak a 2023-ban debütáló termékek előkészületei. Azonban a már jól bevált termékcsaládokba beillesztett új termékek mellett idén megjelent az eddigiektől eltérő, szokatlan új projekt is, a CATCH.

 

Szarvas Zoltán

A visszahűlés halai

A szeptember a ragadozóhorgászat szempontjából a legjobb időszak kezdetét jelenti. A visszahűlő vizek meghozzák a ragadozók étvágyát, miközben még visszafogottan, de már egyértelműen elkezdődnek az őszre jellemző halmozgások, átrendeződések is.

 

OVHB

Újból aranyos Radece

XXVI. U25, XXXV. U20, XIV. U15 Utánpótlás Világbajnokság

2022. 08. 06–07. Szlovénia, Radece, Száva

A 2022-es ifjúsági horgász világbajnokság helyszíne nagyon kedves a magyar horgász versenysportnak, hiszen számtalan szép siker született már a hegyek között smaragdzölden kanyargó Száván kialakított versenypályán. Nyert már itt Magyarország Európa-bajnokságot, VB és EB ezüstérmet, masters VB aranyat, veterán bronzot, egyéni EB ezüstöket, VB aranyakat, bronzokat... Felsorolni is nehéz az összes itt született szép eredményt. Ezek tükrében nagy reményekkel kezdte meg mindhárom csapat a felkészülést.

 

Monos Tibor

Őszi szivárványosok

A hegyi patakokon történő legyezés egyik legjobb időszaka az ősz. A nyári forrósághoz képest a pisztrángok intenzívebben táplálkoznak, aminek köszönhetően könnyebb őket horogra keríteni.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató