MEGJELENT A MAGYAR HORGÁSZ NOVEMBERI SZÁMA

2022. október 26.

Megjelent a Magyar Horgász novemberi száma. Ízelítő a tartalomból:

Puha finomságok

Horgász legyen a talpán, aki napjainkban kiigazodik a wafterek, a pop-upok és egyéb horogcsalik világában. Számtalan forgalmazó milliónyi verzióban kínálja termékeit a halak – vagy inkább a horgászok – számára, azonban van egy olyan csalifajta, amit a magyar horgászok még kevésbé ismernek, pedig hihetetlen fogóssága és számtalan előnye megkérdőjelezhetetlen. 

 

Csatorna-amurok

A Kiskunsági-csatorna messze földön híres kapitális amurjairól, amelyeknek a vadregényes vízből történő kifogása igazi kihívás és életre szóló élmény minden kalandvágyó horgásznak. A sikeres dunai amurozás után alig vártam, hogy ismét rájuk pecázhassak és egy más jellegű vízből is fogjak legalább egy vadvízi torpedót. 

 

Harcsalesen a téli szünet előtt

A harcsák ősszel még  kifejezetten aktívak, és ahogy melegszik a klímánk, úgy lesz a november egyre fontosabb a legnagyobbra növő ragadozónk horgászatában.

 

Kenyeres pajtások

A kora őszi szelíd időjárásnak már az emlékét is rég messze fújták a hűvös brit szelek. 

 

Éjszakai feederezés

Sokan ódzkodnak az éjszakai horgászatoktól, én viszont nagyon is kedvelem őket a különös varázsuk miatt. 

 

A széles kárász megmentéséért

Európa-szerte végveszélybe került a széles kárász; a hazai állományon szaporítással és telepítésekkel próbálnak segíteni a szakemberek. Ez az állóvizeket, mocsarakat kedvelő faj – melynek élőhelyei könnyen kiszáradnak, és amely könnyen kereszteződik az ezüstkárásszal – jelenleg a nem védett, de nem is fogható halak kategóriájába tartozik, és nem ok nélkül. Azonban idővel, ha minden jól alakul, egyes helyeken akár horgászturisztikai cél is lehetne belőle.

 

¡Muchas gracias maestros! 

A FIPSed 2022-ben először rendezte meg a Masters Feeder Világbajnokságot, amelynek a spanyolországi Guadiana folyó Mérida mellett található duzzasztott vízterülete adott otthont.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató