MEGJELENT A MAGYAR HORGÁSZ MÁRCIUSI SZÁMA

2023. február 22.

Megjelent a Magyar Horgász márciusi száma. Ízelítő a tartalomból:

8. Lábas Norbert Fővárosi márnák

Ha folyóvízi feederezéshez van kedvem, szinte mindig Budapestre esik a választásom. Nemcsak azért, mert autóval 15 perc alatt kiérek kedvenc helyemre, de azért is, mert annyi hal van a fővárosi szakaszon, amennyit el sem tudunk képzelni. Ezért a pompás halállományért  meg kell szokni a városi közeget.

12. Energo Team Téli pergetett domolykók

A hideg téli hónapokban legszívesebben ultralight pergetőpálcámmal a kezemben portyázom a csatornák és a patakok partján. Célhalaim a sügérek és a domolykók, közülük a lehűlt vízben szép példányokat foghatok még akkor is, ha a hőmérő higanyszála jócskán a mínusz tartományba süllyed.

26. Szarvas Zoltán A leánykoncérról

A leánykoncér (Rutilus virgo) helyzete Magyarországon egyre nagyobb figyelmet kap, és egyre többen fogalmazzák meg a véleményüket ezzel kapcsolatban. Mint köztudott, a hal teljes védelmet élvez a hazai vizeken, az esetlegesen horogra kerülő példányokat tilos elvinni. Vannak, akik szerint ezen változtatni kellene. Én nem tartozom közéjük.

30. Timár Mix Extrém lehetőségek, extra élmények

Mivel hazánkban a feederes horgászat népszerűsége szinte felülmúlhatatlan, ezért a kifejezetten ehhez a technikához kifejlesztett EXTREME keverékek és csalik bemutatásával szeretnénk segíteni a horgászokat abban, hogy a tavaszi vízparton töltött napok sikeresek legyenek. 

46. Dovit Team Hideg vízi feederezés a Dunán

A vízhőmérséklet csökkenésével együtt változnak a halak táplálkozási szokásai is. Van, amikor ez kedvezően hat az étvágyukra, máskor viszont jócskán megnehezíti a horgász dolgát. Ahhoz, hogy eredményesek legyünk folyamatosan alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, függetlenül attól, hogy folyón, tavon vagy csatornán próbálunk szerencsét.

52. Kovács Márk Aranypikkelyek

Gyönyörű, kora tavaszi időben érkeztünk az Ipolyra. Eddig csak néhány alkalommal volt szerencsém ott horgászni, de közel-távol ez az egyik legvadabb, legszebb természetes víz a nagy folyó mellett. 

56. Varga Vilmos Tengeri pergetőhorgászat

Ha valaki Magyarországra születik, akkor kevés esélye van arra, hogy tengeri horgásszá váljon. Számomra is sok év telt el, mire belekóstoltam és teljesen a rabjává váltam.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató