MEGJELENT A MAGYAR HORGÁSZ JÚNIUSI SZÁMA

2024. június 3.

Megjelent a Magyar Horgász júniusi száma. Ízelítő a tartalomból:

16. Top Mix Teszthorgászat Stradivari Spin botokkal

Váratlanul, de megtiszteltetésként ért a felkérés, hogy használjam, majd írjak értékelő anyagot a Top Mix Stradivari Spin család három gyermekéről. Bár nem mutattam, de örültem a feladatnak, több okból is. Használat nélkül, hírből is tudtam, hogy felső kategóriás pergetőbotok kerülnek a kezembe, így kíváncsi voltam, mennyire szolgál rá sokat mondó nevére a legutóbb fejlesztett „hangszer”. Miként muzsikál majd, ha megpróbálom vele elhúzni a halak nótáját?

20. Lábas Norbert Egy víz, kétféle nap 

Hosszú ideig azt hittem, nem lesz olyan víz, ami a kedvencemmé válhat és bármikor szívesen, újra és újra visszajárok oda horgászni. Aztán pár éve ez megváltozott és egy bányató mégis rabul ejtett.

24. Szarvas Zoltán Dunai harcsázás tilalom után

Sokszor hangoztatom, hogy minden horgászévad más és más a nagy természetes vizeinken, különösen a Dunán. Minél többet tapasztalunk, annál inkább rájövünk, hogy mennyire törékeny az a tudás, amit egy-egy szokatlan körülmény teljesen felülírhat.

32. Energo Team Adventer&Fishing

Ne hagyja, hogy a tavaszi időjárás elvegye a komfortérzetét!

Az időjárás nem a horgászok ellensége. Épp ellenkezőleg. Nincs olyan, hogy rossz időjárás, csak rosszul öltözött horgász.

A tavasz változékony időjárást hozhat, ami megnehezítheti a horgászatot. Az Adventer & Fishing tartós, funkcionális ruházati kollekciójával biztos lehet abban, hogy sem az eső, sem a hideg nem fogja meglepetésként érni. A legkelendőbb termékeink, az impregnált nadrágok két színben kaphatók. Hőszigetelt mellényünkkel, softshell vagy szélálló dzsekinkkel együtt az időjárás változásai nem fogják megállítani.

38. Sztahovits Péter Eszi? Nem eszi?

Gondoltam egy merészet, és ezúttal egy olyan témát fogok feszegetni, amivel meglehet, kicsit darázsfészekbe nyúlok. Történetesen a ragadozók, főként a süllők inaktivitásáról és megfoghatóságuk módjáról osztok meg néhány személyes tapasztalatot.

68. Dovit Team Kárászra hangolva

Ha valaki methodhorgászatra adja a fejét majdnem biztos, hogy a pontyokat veszi üldözőbe. Az intenzíven telepített tavakban előbb-utóbb megjelenik az ezüstkárász is, aminek elszaporodása a keszegállományt sújtja leginkább. Bár ez az invazív hal komoly veszélyt jelenthet a tavak ökoszisztémájára nézve, horgászata mégis élvezetes és rendkívül szórakoztató.

72. Bokor Károly Tilalom után balinokkal

76. Szabó Bence Feederezés az alapoktól

Számomra a legszebb és legkedvesebb módszer a feedertechnika, annak is a klasszikusnak tekinthető, hosszú előkés irányzata. Bár nem ebben vagyok a legeredményesebb, hiszen a method szakágban egyéni és csapatszinten is magyar bajnokságot nyertem, horgászhattam már feeder, illetve klubcsapat feeder világbajnokságon is egy-egy alkalommal, sőt, előbbiről aranyéremmel térhettem haza.

80. Varga Vilmos Cápák között

A cápafélék a porcos halak osztályához tartoznak. A bolygó összes sós vízében megtalálhatók, néhány fajuk édesvízi, de van olyan is, amelyik mindkettőben előfordulhat (bikacápa).

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató