Megjelent a Magyar Horgász júliusi száma

2022. június 22.

Megjelent a Magyar Horgász júliusi száma. Ízelítő a tartalomból:

6. Szövetségi hírek Ifjúsági pályázatok eredményei

8. Farkas Csaba Kutatóhalászat a Keleti-főcsatornán

10. Sztahovits Péter Gyümölcsöző szezon

Nyáron a pergetés lehet meseszerű, de kínszenvedés is. A folyószakasz, ahol horgászom nem híres arról, hogy forr¬na a víz éjjel a süllőrablásoktól. Ígéretes lehetőségek mégis adódnak ilyenkor is, de nyitott szemmel kell járni, hogy felismerjük az időszakosan kínálkozó terített asztalt. Nagyjából június közepétől július végéig érnek a szederfák, alattuk könnyen horogra csalhatók az ott lebzselő pikkelyes útonállók.

14. Energo Team Betlimentő paducok

Nyáron előszeretettel megyek horgászni munka után is, hiszen késő délután már igazán kellemes az idő, arról nem is beszélve, hogy szerintem a pecánál jobb stresszoldó nem létezik. A legutóbbi, mindössze néhány órás horgászatom helyszínéül kedvenc Duna-szakaszomat szemeltem ki, amit már jó néhány hónapja nem látogattam meg.

18. Szarvas Zoltán Vízfelszíni tornagyakorlatok

Szubjektív, hogy kinek melyik a kedvenc pergetőmódszere, de egyvalami biztosan állítható, a leglátványosabb kapások a vízfelszínen történnek.

22. Lábas Norbert Dokik az RSD-ből

Nincs számomra kedvesebb hal, mint azok doktora, közismert nevén a compó.

26. Bokor Károly Amikor az est leszáll

30. Nagy Csaba Újvárosi-tavak

32. Farkas Csaba A halak és a kánikula

34. Danicsek Fanni, Pintér László Majdnem kihagytam

36. Lovas Ferenc Compók taváról, horgászok álmáról

Idén a kikelet konokul elkerülte a Brit-szigeteket is. Hogy a korai meleg napok idén merre maradtak el, azt nem tudhatjuk. Vagy a vad tengeri szelek térítették el őket, vagy egyszerűen csak rossz hajóra szálltak, ez örökre titok marad, de hogy elkéstek, az már bizonyos.

40. PECAKUCKÓ

42. F&H Tévéműsor

44. OVHB 2022. évi versenynaptár

46. Timár Mix Fogjuk meg életünk halát!

Ahhoz, hogy kapitális pontyokat és amurokat fogjunk számtalan dolognak passzolnia kell, legyen szó a felszerelésről vagy a felkínált csalogatóanyagról. Sajnos nem elég a csillagok kedvező állása, a felszerelésnek is vitathatatlanul nagy szerep jut álmaink halának partra segítésében.

52. Kovács Márk Egy kopp és más semmi

54. Rigó Alex Ember tervez, harcsa végez

56. Kovács Zsigmond A nimfa

58. Kovács Zsigmond A hónap legye – Fácánfarok nimfa

60. Monos Tibor Nyári pisztrángok

62. Dovit Team Egy verseny margójára

64. Varga Vilmos Óriások közt

Minden harcsahorgász azért küzd, dolgozik és úgy alakítja a felszerelését, hogy amikor élete halával találkozik – ami talán egyszer adatik meg –, akkor azt meg is fogja.

 

66. Telinger Katalin Nagy halakra rakós bottal

68. Gasztropeca Tőkehalfilé, uborka

Lassan másfél éve annak, hogy visszaköltöztünk Magyarországra. Laci szakácsként tevékenykedett, de a hazaérkezésünkkor feladta vendéglátós pályafutását és teljesen más területen helyezkedett el. Hónapok óta rágta a fülemet, hogy készítsünk valami bonyolultabbat, valami bisztrós jellegű receptet, amiben végre kiélheti a kreativitását. Így született meg ez az újragondolt uborkasalátával tálalt hal.

70. KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

74. KIRAKATNÉZŐ

76. Retropeca Megsárgult örökzöldek

78. REKORDFOGÁSOK

80. Szövetségi hírek

81. APRÓHIRDETÉSEK

82. KERESZTREJTVÉNY

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató