MEGJELENT A MAGYAR HORGÁSZ FEBRUÁRI SZÁMA

2023. január 30.

Megjelent a Magyar Horgász februári száma. Ízelítő a tartalomból:

18. Energo Team Bemutatom az új Wizard Nymph csalit

A műlegyes horgászok egyik legkedveltebb és legeredményesebb csalija a nimfa. Ennek oka, hogy a halak táplálékául szolgáló vízben fejlődő rovarok életciklusából a legnagyobb rész a lárvastádium, elég ha csak a tiszavirágra gondolunk. Nem kérdés, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló csali az ultralight pergetők „fegyvertárából” sem hiányozhat. A WIZARD márka műcsalijai között megjelent a „NYMPH” névre keresztelt plasztik.

 

24. Sztahovits Péter Fogasra akasztva

Az elmúlt néhány évben az őszi-téli időszak nem úgy alakult számomra, ahogy szerettem volna. Azt vettem észre, hogy a rengeteg munka végett kihagyom a halfogásra alkalmas estéket. Hiányoztak a jó pecák, a folyó illata.

 

34. Danicsek Fanni, Pintér László Őszi visszaemlékezés

A téli hónapok sosem tartoztak a kedvenceim közé. Persze a horgász ilyenkor is megtalálja a számítását és ott van még a karácsony, ami az év legszebb ünnepe. Azonban a harcsák esetében ez az időszak inkább a visszatekintés, az évösszegzés ideje. 

 

42. Timár Mix Tippek a sikeres halfogáshoz

Az idei tél időjárása már-már tavasziasnak nevezhető, hiszen tartós fagyok nem vagy csak néhány helyen alakultak ki. Ettől függetlenül vizeink hőmérséklete egyáltalán nem nevezhető melegnek. Amikor a tavak és a folyók vízhőmérséklete 10 Celsius-fok alá csökken, már igencsak el kell gondolkodni, hogy milyen technika és milyen csalogatóanyag lehet eredményes. 

 

48. Lábas Norbert Csukák tavasszal és télen

A csuka horgászata hatalmas élmény, mindig örömmel vadászom rájuk, leginkább élettelen csalihallal. Mivel ezt igen sok tavon nem engedélyezik, kénytelen voltam a műcsalis pecával ismerkedni. 

 

70. Dovit Team Vágjunk bele!

Sok horgász számára túl nehéz terepnek tűnhet a Duna. Nagyon sokan gondolják úgy, hogy nincs elegendő hely vagy nem áll rendelkezésükre az a felszerelés, tudás, hogy az öreg folyót eredményesen meghorgásszák. Tény, hogy a Dunán kevés olyan partszakasz található, ahol kényelmesen bevethetjük horgainkat, azonban kellő figyelemmel könnyebben megtalálhatjuk az alkalmas részeket, mint gondolnánk.

 

72. Györei Gábor A Duna kincsei

A Duna magyarországi szakasza 417 km hosszú, és ez csak egy kis része a végeláthatatlannak tűnő kanyargós folyamnak. Valahányszor leülök a partjára útnak erednek a gondolataim és elképzelem, hogy nézhet ki a Dunában elő legnagyobb ponty. Vajon tükrös? Talán egy nyurga? Remélem, egyszer megfogom!

 

90. Varga Vilmos Trópusi horgászat télvíz idején

Amikor csikorog a tél és esős, zimankós lesz az időjárás, szürkévé válik minden, csomagolok, emelem a nem létező kalapomat, és indulok a meleg égövek irányába horgászni.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató