Év eleji tudnivalók a horgászjegyváltás kapcsán

2023. december 19.

Meddig érvényesek az idei horgászjegyek? Mikortól és milyen áron válthatóak a jövő évi okmányok? Hol válthatunk engedélyt az ünnepek alatt? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre igyekszünk választ adni az alábbi cikkben.

A kemény telek elmaradásából kifolyólag egyre több horgász tervez hódolni szenvedélyének a karácsonyi-újévi szabadság alatt. Ez az időszak elsősorban a „téli keszeg” horgászata miatt csábít sok horgászt a kikötőkbe, de az enyhébb napokon ponty, éjszakánként pedig süllő is fogható mólókról. A horgászok érdeklődéséből kifolyólag pedig megszaporodnak a kérdések is az évváltással összefüggésben. 

Az egyik legfontosabb információ, hogy a balatoni horgászjegyek árai jövőre nem emelkednek! 

Ahogy a korábbi évek gyakorlatából már megszokhattuk: a 2023. évre érvényes állami horgászjegyek és a balatoni éves területi jegyek 2024. január 31-ig érvényesek. Akik időszaki jeggyel horgásznának, a 24 vagy 72 órás, illetve a 10 napos, de akár a behúzós jegyeket is megvásárolhatják a 2023-ra érvényes állami jegyekkel még január hónapban. 

A 2024. évre érvényes balatoni éves jegyek értékesítését terveink szerint 2024. január 10-én kezdjük meg. Nagyon fontos, hogy 2024-re szóló éves jegyet csak olyan horgász tud majd váltani, aki már a 2024. évre érvényes állami jeggyel rendelkezik! Ugyanez igaz az időszaki jegyekre február 1-jét követően.

Az értékesítési helyek megtalálhatók az alábbi térképes adatbázisban. Az év eleji nyitva tartásról érdemes előzetesen telefonon érdeklődni!

https://adatbazis.balatonihal.hu/

Online területi jegy vásárlás a www.horgaszjegy.hu oldalon érhető el, amely a MOHOSZ tájékoztatása szerint az ünnepek alatt is zökkenőmentesen fog üzemelni!

A fogási naplók leadási határideje 2024. február 28. Kérjük, hogy a naplókat összesítve, kitöltve legyenek szívesek leadni azon a forgalmazási ponton, ahol azt kiváltották, vagy ahol a 2024. évi állami jegyet váltani fogják. Társaságunk nem horgász egyesület, kérjük ezért nekünk ne adjanak le fogási naplókat!

A 2024-es Balatoni Horgászrend végleges verzióját várhatóan január első hetében fogjuk közzé tenni, ugyanis az időközben megjelenő új jogszabályokkal szeretnénk összhangba hozni a szövegét, de lényeges változtatást nem tervezünk.

 

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató