Elrajtolt a 10. IBCC!

2024. április 21.

Ma délben kezdetét vette a jubileumi, 10. International Balaton Carp Cup (IBCC). A behúzós, bojlis horgászverseny egy héten át, jövő vasárnap 08:00-ig tart. A résztvevő 300 csapat az egész Balatont körbe horgássza, azonban a helyi horgászok elől nem zárják le a partszakaszokat!

Tegnap (04.20-án) a Club Tihany Wimbledon termében zajlott le a jubileumi eseményhez méltó, színvonalas megnyitó ceremónia, melyen felszólalt Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki főtanácsadó, dr. Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke, továbbá a szervezőség képviseletében Andrejszky Zoltán és Csörgő Tamás, illetve Társaságunk részéről Nagy Gábor horgászati ágazatvezető is. Az ünnepséget egy látványos új programelem színesítette: a hagyományos zászlós felvonulás után légibemutatót tartott Bessenyei Péter műrepülő világbajnok pilóta a tihanyi partok előtt.

A balatoni horgászok számára fontos hír, hogy a rendezvény miatt nem zárják le a horgászható partszakaszokat, a versenyző csapatok mellé idén is be szabad ülni horgászni. Erről bővebben videós helyszíni tudósításunkban számoltunk be: 

https://www.facebook.com/balatonihal/videos/346423221747253/

Az alábbi  képekre kattintva lapozható galéria nyílik a megnyitó képeivel:

Ma 12:00-kor Csörgő Tamás kürtjelére kezdetét vette a verseny: https://www.facebook.com/ibccbalaton/videos/937517291181094

A start pillanatában épp az egyik siófoki szektorban jártunk, ahol bár csupán elsőfokú viharjelzés volt érvényben, de az erős szél és a tarajos hullámzás komolyan megnehezítette a csapatokat a behúzás megkezdésében, az alábbi képeken ebből mutatunk ízelítőt.

A versennyel kapcsolatos hírekért érdemes követni az IBCC hivatalos honlapját, valamint közösségi oldalát, ahol minden nap végén olvasható beszámoló, folyamatosan követhetőek az eredmények illetve utóbbi felületen élő műsorral is jelentkeznek a szervezők minden este 20:00-tól. A napi beszámolókat mi is megosztjuk majd a facebook oldalunkon, a rendkívüli fogásokról pedig igyekszünk majd soron kívül beszámolni követőinknek!

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató