Kiemelt híreink

2024. április 24.
ÚJ BALATONI REKORD SZÜLETETT
2024. április 24-én délután, Hundzsa Ferenc az Aqvarius Team csapat tagja sikeresen megakasztotta, majd partra terelte az új hivatalos balatoni rekordpontyot Siófokon, az Aranyparton!
2024. április 22.
A PONTYTILALMAT IDÉN IS FELOLDOTTÁK A BALATON FŐMEDRÉBEN!
Társaságunk kérvénye nyomán idén is feloldotta a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Földművelésügyi Osztálya a ponty fajlagos tilalmi idejét a Balaton főmedrében. Ugyanakkor nem vonatkozik a feloldás a Balaton befolyó vizeire, és a Kis-Balatonra sem!
2024. március 1.
TAVASZI TILALMAK A BALATONNÁL
A mai napon kezdetét vette az általános ragadozóhal-fogási tilalom a Balatonon és vízrendszerén. Ennek apropóján idén is sorra vesszük a tavasszal esedékes tilalmakat.
2024. február 13.
Balatoni haltelepítési összesítő a 2023. évről
Társaságunk 2023-ban március 2. és december 14. között szervezte a balatoni és kis-balatoni haltelepítéseket. A munka méretét jól jelzi, hogy 129 fuvarral, összesen 15 153 km-t megtéve, 32 helyszínen történtek haltelepítések.
2024. február 7.
A balatoni halőrzés 2023. évi mérlege
Mint általában, év elején számvetést készítünk az elmúlt év halőrzési munkájáról. Így van ez most is, amikor átgondoljuk, mi is történt az év során. A félelmek ellenére az egyik legfontosabb probléma, a balatoni vízszint 2022-ben látott drámai csökkenése megállt, mostanra már a Sió-zsilipen kell vizet engedni a megnövekedett vízszint miatt.
2024. január 25.
2023. évi összesítő a nagy kárókatona-gyérítéséről a Balatonon és vízrendszerén
A tavalyi évben összesen 2265 darab nagy kárókatonát lőttek ki Társaságunk dolgozói a Balaton partjain engedélyezett helyszíneken, valamint a kezelésünkben lévő tógazdaságokban.
2024. január 9.
Elérhetőek a 2024-es balatoni éves jegyek és az aktualizált horgászrendek!
A mai naptól megvásárolhatóak a 2024. évre szóló éves balatoni területi horgászjegyek, egyúttal alább közzé tesszük az aktualizált Balatoni Horgászrendet és a Behúzós Horgászrendet is.
2023. december 19.
Év eleji tudnivalók a horgászjegyváltás kapcsán
Meddig érvényesek az idei horgászjegyek? Mikortól és milyen áron válthatóak a jövő évi okmányok? Hol válthatunk engedélyt az ünnepek alatt? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre igyekszünk választ adni az alábbi cikkben.
2023. április 24.
A pontytilalmat idén is feloldották a Balaton főmedrében!
Társaságunk kérvénye nyomán idén is feloldotta a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Földművelésügyi Osztálya a ponty fajlagos tilalmi idejét a Balaton főmedrében. Ugyanakkor nem vonatkozik a feloldás a Keleti-Bozót-csatornára (más néven Fonyódi-árok), a Nyugati-övcsatornára (más néven Máriai-árok), a Zala-folyó torkolati szakaszára és a Kis-Balatonra!
2023. április 16.
Új BALATONI REKORD született
2023. 04. 16-án délután Kovács Krisztián horgásztársunk új hivatalos balatoni rekordpontyot fogott Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon! A nagyszerű tőpontyot 95 cm-es hosszal és 34,05 kg-os tömeggel mérlegelték a helyszínen kollégáink.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató