Menyhal, süllő- és pontytelepítési beszámoló és előrejelzés

2022. október 5.

A mai nap folyamán 8 000 db egynyaras menyhalat, 145 kg egynyaras süllőt és 4 104 kg háromnyaras pontyot telepítettünk a Balatonba. A mai pontytelepítéssel együtt idén már 91 787 kg-ot teljesítettünk a 300 000 kg-os éves pontytelepítési kötelezettségünkből.

A menyhalak Bajáról érkeztek, ahol a Megafish Kft. a Dunából származó anyahalaktól szaporította, majd nevelte őket egynyaras korig. A menyhalakat halaskosarakkal hordtuk a Balatonba, a balatonszemesi hajóállomás mólóján.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a mai menyhal telepítés is az Agrárminisztérium anyagi támogatásával jött létre, amelyért ez úton is szeretnénk köszönetünket kifejezni!

A balatonszemesi menyhaltelepítésről élőben jelentkeztünk be Facebook oldalunkon, melyről a videót az alábbi linken tudjátok megtekinteni:

https://www.facebook.com/balatonihal/videos/661105808766771

 

A menyhaltelepítés mellett a délutáni órákban egy fuvarral 4 104 kg háromnyaras pontyot és 145 kg egynyaras süllőt telepítettünk a Balatonba, Keszthelyen, az Akvárium Apartmanházak kikötőjében.

Holnap, Keszthelyen, a maival egyező helyszínen tervezünk háromnyaras pontytelepítést.

 

Az alábbi galériában tekinthetők meg a mai telepítéseken készült fotók:

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató