Kihelyeztük a balatoni süllőfészkeket

2022. március 11.

Az utóbbi napokban a Balaton főbb akadóira összesen 2500 db műfészket helyeztünk ki a süllőívás sikerességének elősegítésére.

A fészeksorokat Balatonvilágos, Tihany, Fonyód és Balatonberény előterében helyeztük el. Mind a négy helyszínen 6 db, piros zászlóval ellátott nagy sárga bója határolja azokat a téglalap alakú területeket, ahol a fészkek elhelyezkednek. Ezekre a területekre behajózni, vagy ott horgászni tilos!

A süllők ívása várhatóan 1-2 héten belül kezdődik meg. A fészkek többségéről a Balatonban kelnek majd le a süllőikrák. Terveink szerint 80-100 db fészket fogunk a saját tógazdaságainkba szállítani. A róluk lekelő süllőket majd egynyaras korban, ősszel telepítjük vissza a Balatonba. A tógazdaságban nevelkedő egynyaras süllő ugyanis a kedvezőbb táplálék ellátottság miatt két-háromszorosa méretűre is megnő azonos korú, de a Balatonban nevelkedő társaihoz képest.

A témával kapcsolatban bővebben foglalkozik az alul beágyazott kisfilmünk, amelynek 2. részét az idei tavaszon tervezzük megjelentetni.
Az elmúlt napok munkái során készült fotókból pedig az itt következő galériában adunk közre egy válogatást:

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató