Előnevelt csukatelepítési beszámoló

2024. április 15.

Az alábbiakban összesítve tesszük közzé a 2024.03.28-29. és 2024.04.10-13. között tartó előnevelt csukatelepítés beszámolóját. A két ütemben lezajlott kihelyezés során összesen 302 500 db előnevelt csuka került a Balatonba és befolyóiba, valamint további 86 000 db a Kis-Balatonba. Ezzel a balatoni csukatelepítési kötelezettségünket (250.000 db) sikerült bőven túlteljesíteni.

Az első ütemben kihelyezett csukatelepítésről már közzétettük beszámolóinkat, most pedig a második ütemben lezajlott munkáról számolunk be.

Az előnevelt 2-4 cm-s csukákat az előnevelő tavak elfolyó vizéből szűrve fogták meg kollégáink, majd vízzel töltött és oxigénnel felfújt zsákokba kerültek. Ezekben a zsákokban utaztak el a halak a telepítések helyszíneire.

Az északi parti horgász egyesületek képviselői ismételten a saját horgászcsónakjaikkal a nád előtt haladva több helyszínen végeztek telepítést, munkájukat ez úton is nagyon köszönjük! Általuk kerültek a kis csukák Badacsony, Révfülöp, Balatonfüred, Csopak, Palóznak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő, valamint Balatonkenese térségébe.

 

Az alábbi képekre kattintva lapozható galéria nyílik a telepítéseken készült fotókkal:

Társaságunk munkatársai a nyugati medencében, valamint Zánka-Sajkod és Balatonföldvár térségében halőri motorcsónakjainkból végezték a telepítést.

 

Az alábbi képekre kattintva lapozható galéria nyílik a telepítéseken készült fotókkal:

Végül, de nem utolsó sorban a Kis-Balaton I. ütemén a partot nagy terülten bejárva telepítettük a fent leírt mennyiségű előnevelt csukaivadékot.

Frissítés! Az alábbi csukatelepítéssel teljesítettük az előírt csukatelepítési kötelezettségünket a Kis-Balatonon.

 

Az alábbi képekre kattintva lapozható galéria nyílik a telepítéseken készült fotókkal:

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató