A pontytilalom 2022-ben is feloldva!

2022. április 14.

Társaságunk kérvénye nyomán idén is feloldotta a Somogy Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Osztálya a ponty fajlagos tilalmi idejét a Balaton főmedrében. Ugyanakkor nem vonatkozik a feloldás a Keleti-Bozót-csatornára (más néven Fonyódi-árok), a Nyugati-övcsatornára (más néven Máriai-árok), a Zala-folyó torkolati szakaszára és a Kis-Balatonra!

 

Ma reggel érkezett meg hozzánk az említett hatóság SO/FM/01323-4/2022. ügyiratszámú határozata, melyben értesített bennünket kérelmünk pozitív döntésről.

A korábbi évekhez hasonlóan a pontytilalom él a Keleti-Bozót-csatornán, a Nyugati-övcsatornán, a Zala-folyónak a Kis-Balaton és a Balaton közé eső szakaszán és a Kis-Balatonon is.

A felsorolt vízterületeken az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 2.  és május 31. között tilos megtartani a horogra akadó pontyokat.
Külön felhívnánk a figyelmet, hogy a horgászrend 45. pontját a pontytilalom esetében is be kell tartani, azaz ahol a tilalom életben van, ott célzottan tilos pontyozni, ha ismétlődően tilalmas hal akad a horogra, a horgász köteles módszert és/vagy helyet változtatni!

Az említett határozat lényegi részlete:

 

 

 

ponty_hatarozat_balaton_01323_4_2022.04.12_alairt_1.pdf

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató