Süllőt lopott egy horgász a Balatonból

2023. március 27.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság járőrei 2023. március 23-án éjszaka, közúti ellenőrzéskor egy várpalotai lakos járművében horgászfelszerelést (köztük egy pergető felszerelést), valamint több más hal mellett egy süllőt találtak.

Az intézkedő rendőrök kiszúrták azt, hogy a süllőnek fogási tilalmi ideje van, valamint az egyébként engedéllyel rendelkező horgász a fogási naplójába – nyilván nem véletlenül – a halat nem vezette be. 

A fogási naplóba csak egy ponty megfogását rögzítette, amely azonban már nem volt nála, ellenben keszeg és kárász igen. Horgászunk a rendőrök kérdésére elmondta, hogy a halakat Csopak térségében fogta a Balatonból és tudomása van arról, hogy a süllőnek fogási tilalmi ideje van. A horgászt a rendőrök a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra előállították, ellene az ellopott süllő miatt szabálysértési eljárást indítottak.

Másnap reggel halőreink átvették a rendőrségen a süllőt – mely a mérés szerint 5,76 kg-ot nyomott –, valamint a vétkes állami horgászjegyét. Kollégáink a horgászati szabályok megsértése miatt még külön feljelentik a horgászt a halgazdálkodási hatóságnál, valamint Társaságunk akár 5 évre eltilthatja a balatoni területi jegy váltásától. 

Köszönjük a Balatonfüredi Rendőrkapitányság szemfüles járőreinek az intézkedést, példaértékű a munkájuk. Az intézkedés alá vont horgásznak pedig reméljük komoly tanulsággal jár az eset.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató