Hálós orvhalászt értek tetten halőr kollégáink

2023. november 14.

Hivatásos halőr kollégáink 2023. november 13-án a kora esti órákban a Tihanyi-félsziget sajkodi oldalán egy hálóval dolgozó orvhalászt értek tetten. A halőrök szolgálati területük ellenőrzése során, a parti nádasba rejtett csónakra figyeltek fel. A csónak és környezetének átvizsgálása során orvhalászatra utaló jeleket fedeztek fel, így megszervezték a megközelítő útvonalak figyelését.

Hétfőn, a kora esti órákban a várt személy megérkezett, csónakba szállt és teljes nyugalomban kezdte meg a felszerelés előkészítését. Ekkor vonták ellenőrzés alá kollégáink, és találták meg a mintegy húsz méter hosszú, profin felszerelt eresztőhálót. 

A háló tulajdonosa a halőröknek elismerte, hogy korábban már három alkalommal halászott a felszereléssel. Ezután kollégáink értesítették a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait, akik az orvhalászt előállították és ellene büntető eljárást indítottak.

 

Gratulálunk hivatásos halőr kollégáinknak és köszönjük a Vízirendészet munkatársainak gyors segítségét!

 

Az alábbi képekre kattintva lapozható galéria nyílik a helyszínen készült fotokkal:

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató