MAHOP-5.3.4-2023-2023-00084

Kedvezményezett neve: Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság 

Projekt címe: Krízistámogatás a Balatoni Halgazdaság Nonprofit Zrt részére

Szerződött támogatás összege:  105 164 995 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Az akvakultúra termelés inputanyagainak piacán a 2022. év során olyan rendkívüli változások történtek, amelyek hátrányosan érintik a magyar gazdálkodókat. A takarmány-, az energia (beleértve a villamosenergiát, illetve a fosszilis energiahordozókat) és egyéb anyagok és szolgáltatások árai olyan mértékben emelkedtek, amelyek veszélyeztetik a termelés gazdasági fenntarthatóságát. Az akvakultúra termelés költségszerkezetében az egyes tételek közül a takarmány képviseli a legnagyobb súlyt, termelési rendszertől és technológiától függően 30-60%-ot.

Az Európai Tengerügyi és Halászati Alap (a továbbiakban: ETHA) pénzügyi ellentételezést nyújthat a halászati és akvakultúra-ágazat szereplőinek az elmaradt bevételükért és azokért a többletköltségekért, amelyek az Oroszország által Ukrajnával szemben indított háború által okozott piaci zavar miatt és annak a halászati és akvakultúra-termékek ellátási láncára gyakorolt hatásai következtében merülnek fel.

Minderre tekintettel Magyarország élni kíván a „Krízishelyzetre szóló támogatás” intézkedéssel, amelynek célja a krízishelyzet kezelése a takarmányár növekedés különbözetének kompenzációs támogatásával az ágazat versenyképességének megtartása érdekében. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.10.31.

Projekt azonosító száma: MAHOP-5.3.4-2023-2023-00084

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használunk. Adatkezelési tájékoztató