Sikeresen lezajlott a Salmo Kupa balatoni fordulója

2014. Szeptember 29. 13:20:00
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szervezésében és az Energofish Kft. támogatásával a múlt vasárnap a fonyódi akadón került megrendezésre a SALMO KUPA - Somogy megyei nyílt csónakos pergető bajnokság első fordulója. A versenyen meglepetésre nem a süllők és a kősüllők, hanem a csukák döntötték el a végkimenetelt.

A forduló krónikájához hozzá tartozik, hogy eredetileg szeptember 14-re terveztük, ám akkor a kedvező időjárási előre jelzés ellenére az erős szél miatt el kellett halasszuk a versenyt. Ezt az edzésnapok tapasztalatai alapján erősen bántuk, hiszen akkor még nagyobb számban volt jelen az akadón a süllő és a kősüllő is. A második időponthoz közeledve egyre kevesebb süllőről érkezett hír, viszont hallani lehetett meglepetés csukákról is. A balinok csak szórványosan mutatták magukat rablásaikkal, igaz a szeles-borús idő nem is kedvezett az őnök kapókedvének. A verseny napjára szélcsendes, napos időt jósoltak, de hajnalban még mindig kissé hullámos volt a víz, balinrablást nem lehetett látni, ennek megfelelően a mezőny szépen felsorakozott az akadó jónak vélt helyein. A kezdetben jelentkező süllők után beugrott 1-1 darabos csuka, a végén pedig a kisimuló tükörvízen a balinok is rákezdtek, de az igen letisztult vízben nem volt egyszerű horogra csalni őket. A legkalandosabb fogás a Molnár Krisztián-Takács Róbert pároshoz fűződött: először Robi akasztott egy szép csukát, amely a szákolás előtt lépett meg elharapva a zsinórt, majd két perccel később Krisztián megfogta ugyanazt a halat, szájában társa csalijával!

Az eredetileg nevezett 15 csapatból végül sajnos csak 12 tudott részt venni az elhalasztott időponton, a helyezések az alábbiak szerint alakultak:

Helyezés

Csapatnév

Csapattagok

Pontszám

1

"Balatoni pergetőhorgászok"

Kádár András

Nagy Gábor

163

2

"Ticsu Team"

Csiszár Géza Márkus Árpád

131

3

"Esox&Zander Team"

Paksicza Zsolt

Tóth Béla

126

4

"Belvárosi Nyavajások"

Molnár Krisztián Takács Róbert

86

5

"KR Team"

Francsics Árpád Száraz Tamás

61

6

"B&B Team"

Balaskó Péter Banelli Gergő

55

7

"Ha-Len Team"

Lendvai Tibor Plecskó László

26

8

"Bak anyanyúl"

Droszt István

Szabó Barna

16

10,5

"Szürke Barátok"

Újhelyi Gábor

Szári Zsolt

0

10,5

"Harcsavadász Team"

Papp Gyula Szakács István

0

10,5

"Drávai Pergetők"

Muhametjanov Alexander Muhametjanov Valentin

0

10,5

"Desi74"

Elekes Bertalan Márus Attila

0


Összesen 4 süllő, 3 csuka, 2 balin, 1 kősüllő és 1 sügér akadt horogra.

Az első három helyezett fotója

A legnagyobb halat, egy gyönyörű 96 cm-es csukát Paksicza Zsolt fogta

A verseny a szokásostól eltérő díjazásról is emlékezetes marad. A helyezettek fogós Salmo wobblereket (az első 12, a második 10, a harmadik 8db), egyedi érmeket, és az alkalomhoz feliratozott kerámia tálaló készleteket nyertek, a legnagyobb halat fogó versenyző a kerámia pálinkás készlet mellett egy jövő évre szóló éves balatoni területi horgászjeggyel is gazdagabb lett. A nagyszerű fogásokról, a díjakról és díjazottakról készült képeket a képgalériában lehet megtekinteni.