Újra horgászható a Kis-Balaton I. ütem északi tározója!

2017. Június 28. 15:43:49
Társaságunk, mint a vízterület halgazdálkodásra jogosultja a mai naptól (2017.06.28.) a "Kis-Balaton I. ütem észak" megnevezésű vízterületen a balatoni területi jegyeket elfogadja, mint horgászatra jogosító okmányokat.

A Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatala ZAH/020/1540-2/2017. ügyiratszámú határozatában a "Kis-Balaton I. ütem észak" (víztérkód: 20-020-1-2) vízterület halgazdálkodásra jogosultjaként a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-t jelölte ki.

Társaságunk minden olyan általa kiadott területi jegyet elfogad a nevezett vízterületen, amelyek a Kis-Balaton I. számú déli tározóra érvényesek.

A nevezett vízterület horgászható partszakaszai:

a Zalavár és Zalaszabar közötti út északi oldalán, valamint a régi Zala-meder keleti partjáról a Bárándi-patak befolyásától a Zalavár és Zalaszabar közötti út hídjáig. (A Balatoni Horgászturisztikai Adatbázisban jelöltük!) A töltésre autóval behajtani tilos!

A nevezett vízterületen érvényben lévő horgászati szabályok (2018-tól egységesítjük a Balatoni Horgászrenddel):

- A méretkorlátozás alá eső halfajok legkisebb kifogható mérete az országosan érvényes törvényi szabályozásnak megfelelő (állami jegyben olvasható táblázat szerint).

- A méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta legfeljebb 3 db-ot, de egy fajból legfeljebb 2 db-ot tarthat meg a horgász. Egyéb halfajokból maximum 10 kg fogható.

- A Kis-Balaton hídjairól horgászni tilos!

- A Zalavári Zala-hídtól számított 50 méteren belül kizárólag egy ágú horoggal szabad horgászni (pergetni is)!

- Vízi jármű (csónak, stb) használata tilos (akár horgászatra, akár etetésre)!

- A Zalavár és Zalaszabar közötti út és a víz közötti területen sátor állítása a horgászok számára engedélyezett, de a vízparton való életvitelszerű tartózkodás nem!

- A lékhorgászat tilos!