Újabb tettenérés Balatonberényben

2018. Szeptember 24. 11:01:51
Többszörösen visszaeső orvhalászra csaptak le a halászati őrök vasárnap délután Balatonberénynél. F.László éppen egy 20 méter hosszú eresztőhálót húzott partra, amikor rajtaütöttek kollégáink – nem először. A férfire még májusban szabott ki egy év három hónapos felfüggesztett börtönbüntetést a Marcali Járásbíróság orvhalászatért, alighogy tavaly novemberben elhagyhatta a zárkát a rapsickodásért rámért büntetését követően.

 A balatonberényi orvhalászt jól ismerik a halászati őrök, hiszen rendszeresen tetten érik. A korábbi sikertelen akciói után sem a módszeren, sem a helyszínen nem változtatott az elkövető, mindössze az általa használt eresztőháló lett némileg terjedelmesebb – hasonlóan a bűnlajstromához. A nádas szélén elhelyezett hálót két részletben próbálta meg kihúzni a partra, „munka” közben ugyanis megzavarta őt a közelben felbukkanó vitorlás és egy szörfös. Amikor úgy vélte, hogy nincsenek szemtanúk egészen a part közelébe vontatta a hálót, éppen a halőrök karjaiba érkezve.

Kisvártatva megérkeztek az időközben értesített rendőrök is, akik az 53 éves helyi férfit a helyszínen elfogták és előállították a Fonyódi Vízirendészeti Rendőrőrsre, ahol orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.