Tájékoztató a veszélyhelyzet enyhítéséről

2020. Május 06. 16:43:02
Ahogyan a médiából bizonyára már mindenki értesült róla, május 4-től vidéken a kijárási korlátozás szabályai a kormány intézkedéseinek nyomán enyhítésre kerültek. A MOHOSZ mai facebook bejegyzése szerint a részükről kiadásra kerülő frissített veszélyhelyzeti tájékoztató holnap késő délután jelenik meg. Addig is szeretnénk néhány helyi aktualitásról tájékoztatni a balatoni horgászokat.

Korábban itt írtunk a járványhelyzet miatt bevezetett rendkívüli szabályokról, amelyekre balatoni horgászataink során figyelmet kell fordítanunk.

A hétfőtől vidéken életbe lépő enyhítések kapcsán tájékoztatást kértünk a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságtól. Az illetékes tiszt elmondása szerint már nem csak az egy lakcímre bejelentett személyek horgászhatnak együtt a vízi járművekben, vagy egyéb horgászhelyeken. Ettől függetlenül a vízparton tartózkodva is fontos, hogy kerüljük a csoportosulást, lehetőleg tartsunk kellő távolságot a nem velünk egy háztartásban élőktől, valamint figyeljünk a járványhelyzetben ajánlott higiénia fenntartására.

 

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság mai levelében tájékoztatott, hogy a Kányavári-szigetnél a mai napon megszüntette az útlezárást. Így az ott található horgászhelyek látogatása ellen a szigetet kezelő szervezetnek további kifogása nincs. A tájékoztatóból megtudtuk, hogy a parkoló nem lesz lezárva, de semmilyen további szolgáltatás - előre láthatóan - május végéig nem lesz.

 

Az enyhítésekkel kapcsolatos tájékoztatónk egyenlőre nem teljes, kérjük, hogy kövessék figyelemmel a holnap megjelenő MOHOSZ tájékoztatót is, amelyet felületeinken mi is közzé fogunk tenni.

FRISSÍTÉS - 2020.05.07-én este megjelent a MOHOSZ aktualizált tájékoztatója, mely ezen a linken olvasható: https://nyito.mohosz.hu/index.php/hirfolyam/515-eljarasrendi-tajekoztato-viii-05-07