Orvhalász fogás Balatonmáriafürdőn

2020. Március 23. 09:45:02
A rendkívüli helyzetben sincs pardon a szabályszegésre! Eresztőhálós rapsic-pároson ütöttek rajta Társaságunk halőrei szombat hajnalban Balatonmáriafürdőn. Egy pécsi illetőségű nő és kísérője még péntek délután helyezte ki a mintegy harminc méternyi hálót, pechjükre munkatársaink résen voltak.

Sokan gondolják úgy, hogy amíg lehet a vízparton, egymástól tisztes távolságban töltik el az időt, hódolva szenvedélyüknek és csupán a horgászok elenyésző hányada folyamodik különböző turpissághoz. Őket arról szeretnénk biztosítani, hogy halőreink dolgoznak, ha úgy tetszik „ponty office”-ban vannak.
Így történt ez most is a Balatonon, amikor Balatonmáriafürdőn a Kígyó utcánál arra lettek figyelmesek munkatársaink, hogy egy 30 méter hosszú, fél méter magas, 7X7-es szembőségű eresztőháló lerakásán foglalatoskodik egy vegyespáros. Türelmesen megvárták azt a pillanatot, amikor virradatkor visszatértek „lehalazni”. A zsákmány: 2 ponty, 2 keszeg, 3 kárász – sajnos már egyiknek sem volt esélye arra, hogy visszakapják szabadságukat.
A halőrök után a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak kérdéseire is válaszolnia kellett a két orvhalásznak, akik a rendkívüli helyzet elmúltával a nyomozati szakasz végén a bíróságon is elmondhatják védőbeszédüket – az orvhalászat ugyanis bűncselekmény.
A halgazdálkodási hatóság szintén eljár majd velük szemben feljelentésünk nyomán. Természetesen Társaságunk ez esetben is él a szabályozás adta lehetőséggel és a megengedhető leghosszabb időre eltiltja a trükkös párost a balatoni területi jegy váltásától.