Offline horgásztábor a Balatonnál

2019. Július 25. 14:52:58
Visszatérő vendégeket köszönthettünk szerdán Balatonszárszón, a Nádfedeles halastó partján. A Hali-Hó horgásztábor lakói érkeztek látogatóba. Akali abban a reményben, hogy a Balaton után egy kisebb, halban gazdag vízterületen próbálják ki szerencséjüket – nem csalódtak. A 21 kisgyerek összesen 124 db pontyot fogott, ám a „meglepetés vendég”, egy harcsa okozta a legnagyobb élményt ezen a napon.

A Hali-Hó-s gyerekek számára nem meglepő, hogy a nap a következő felszólítással kezdődik:

"Mobiltelefonok kikapcsolt állapotban az autóban maradnak"!

– Nincs emiatt hőzöngés, hiszen a táborba történő jelentkezéssel tudomásul veszik szülők- gyerekek egyaránt, hogy a telekommunikációs eszközök kedvtelési célú  használata erősen korlátozott és csupán a nap bizonyos szakaiban élhetnek ezzel a gyerekek- mondta Jankó László táborvezető. Cserében számos olyan élménnyel gazdagodnak ebben az egy hétben, ami talán egy életre rögzül anélkül, hogy mesterséges adathordozón tárolnák őket. A peca különböző módszereinek gyakorlása, az éjszakai horgászások, a hangulatos tábortűz, a balatoni táj látványa – bármikor előhívhatók a saját memóriából.

Idén egy halőri ellenőrzésen azt is megtapasztalhattak az ifjak, hogy milyen dokumentumokat kell magánál tartania egy horgásznak. Halőreink csónakon érkeztek a táborba és az ellenőrzés során tesztelték azt is, hogy a horgászpalánták tisztában vannak-e a helyi horgászrend passzusaival. Később kötetlen beszélgetésen meséltek munkájukról a gyerekeknek, akik beszállhattak a halőri motoroshajóba is.

A szerdai nap Balatonszárszón, a Nádfedeles halastó partján kezdődött. Pár mondat társaságunk tevékenységéről, néhány instrukció a horgászatról, majd irány a vízpart. A horgászpalánták négy csoportra felosztva vágtak neki a „házi” versenynek, a pontozás a fogott darabszám alapján volt. A srácok nagyon élvezték a horgászatot, a pontyok igen csak étvágyuknál voltak. A peca után Bodó Iván, társaságunk tógazdaság vezetője tartott érdekes bemutatót a vízi élővilágról, majd következett a közös ebéd. A napnak nem volt vége, a gyerekek olyannyira belelendültek a horgászatba, hogy az evés után még egy második fordulónak is nekivágtak. Összesen 123 darab pontyot és egy harcsát sikerült fognia a mezőnynek, nagyon jól érezték magukat a fiatal horgásztársak.  

Galéria a remekül sikerült napról: