IBCC 5. nap

2019. Április 18. 13:25:24
Újabb 20 kilogramm feletti pontyokat, köztük a verseny eddigi legnagyobb halát is meghozta az V. IBCC ötödik napja. Az idő javulásával a pontyok étvágya nő, a kifogott kapitális egyedek száma is napról-napra gyarapszik. A dobogó első helyén változatlanul a Dan Draguloiu Team áll, 340 kilogrammal véve ki a részét a 14 tonnát meghaladó összfogásból.  

Alsóörsön a Strandfürdő-n horgászó Trakker Team – kereken 26 kilogrammal mérlegelte a verseny eddigi legnagyobb halát, egy gyönyörű tövest. A várakozásoknak megfelelően a keleti medence  is megmutatta, hogy milyen kincseket rejt. Azok a helyek, amelyek itt eddig nem tűntek favoritnak most jól teljesítenek. A Csopakon horgászó FUKY Csoki Team már a hetedik helyen áll. Az északi part – déli part eredményei is kiegyenlítettnek tűnnek, mindenhol húzzák a halat a versenyzők,

Már 5 db 20 +-os ponttyal büszkélkedhet a mezőny, mellettük számtalan 15 és 20 kilogramm közöttivel. A hajrához közeledve egyre jobban megjön a halak étvágya, kapitális egyedek is megmutatják magukat. Sok csapat döntött úgy, hogy taktikát változtat attól függően, hogy a díjak közül melyik látszik elérhetőbbnek. Sokan áttértek a még „szelektívebb” horgászatra, hogy az „5 legnagyobb hal” kategóriáért versenyben maradhassanak.

A tabella első két helyezettje továbbra is tartja pozícióját! Viszont a Nikl & Carp R Us & Habakuk csapat 291,75 kilogrammos összfogással feljött a dobogó harmadik fokára. A tabella első 10 helyét elfoglalók között mindhárom medencéből kerültek ki csapatok.

A véghajrához közeledve a fegyelem is lazulni látszik, két sárga és egy piros lapot is kiosztottak az elmúlt órákban. Két csapatot azért róttak meg és ítéltek nyolc órás tétlenségre, mert a megengedett 350 méteren túl helyezték el végszerelékeiket

Többszörös szabályszegést követően született meg az első piros lap, nem indokolatlanul. A Fonyód – Városi szabadstrandon horgászó lengyel csapat  a megengedett 450 méteres távolság helyett, több végszerelékét is 500 méter fölött helyezte el. Tovább súlyosbította a helyzetet, hogy végszerelékeik nem voltak szabályosan elkészítve, hiszen egy- egy adott szerelékre több horgot is felhelyeztek. S ha mindez nem lett volna nyomós ok a büntetésre, hát kiderült, hogy az  elhagyós szereléken ólom súlyt használtak.

Ma este is lesz élő adás a Fishing&Hunting csatornán, ahol a verseny eddigi legnagyobb halait is megmutatják az összefoglalóban. Interjú látható a csapatokkal, akik hasznos információkat osztanak meg arról, hogyan is kell horgászni. Az élő műsor vendége ma este társaságunk vezérigazgatója, Szári Zsolt lesz.

Az IBCC hivatalos oldalán megtekinthetők a mai nap fényképei, továbbá a percről percre rovatban az aktuális történések.