Holnaptól online elérhetőek a balatoni területi jegyek is!

2014. Május 22. 16:50:00
Örömmel értesítjük a Kedves Horgászokat, hogy 2014. 05. 23-án 08:00-tól a www.horgaszjegy.hu oldalon keresztül megnyílik a lehetőség a balatoni területi horgászjegyek megvásárlására. Így az érvényes állami horgászjeggyel rendelkezők akár otthonról is megválthatják balatoni engedélyüket!

Az online felületen az összes létező balatoni területi jegytípus elérhető, a hagyományos papíralapú jegyekkel egyező áron. Emellett a www.horgaszjegy.hu oldallal szerződött értékesítési helyeken országszerte is van lehetőség a balatoni jegyek megváltására, így jelentősen kibővül értékesítési helyeink listája. Utóbbi esetben nem a horgász, hanem az értékesítő (pl.: horgászboltos) regisztrál be a rendszerbe, és ő nyomtatja ki a területi jegyet a horgász számára, ezt az eljárást nevezi az üzemeltető "offline" értékesítésnek.

Társaságunk felülete a www.horgaszjegy.hu oldalon belül: http://horgaszjegy.hu/vizek/htmls/balaton

Természetesen az online jegyek megváltásához is rendelkeznie kell a horgásznak érvényes állami horgászjeggyel, amelyet otthonról történő regisztráció során beszkennelve vagy lefényképezve kell az oldalra feltöltenie, az "offline" vásárlás esetén elegendő bemutatnia az értékesítőnek. A regisztrációval és vásárlással kapcsolatos minden további információt megtalálnak a www.horgaszjegy.hu weboldalon.

Gondoltunk a turista állami jegyet váltani szándékozó horgászokra is. Számukra létrehoztunk három turista területi jegytípust, amelyek azonban kizárólag a www.horgaszjegy.hu oldalán keresztül érhetőek el (online vagy offline). Ezen jegytípusok a normál területi jegyekhez képest kedvezőbb áron érhetőek el, de kizárólag csak a turista állami jeggyel rendelkező horgászok válthatják meg:

24 órás turista területi jegy: 2000 Ft

72 órás turista területi jegy: 4000 Ft

10 napos turista területi jegy: 6000 Ft

A kedvezőbb ár kevesebb jogosultságot is takar, hiszen a turista jegyet váltott horgász csak 1 horgászbottal horgászhat, a darabszám-korlátozással védett halakból pedig összesen 3, ugyanazon fajból pedig csak 2 db-ot tarthat meg. Természetesen rájuk is vonatkozik a nagy halakat védő úgynevezett "tízkilós" szabály": egy fajból sem foghat összesen 10 kiló feletti mennyiséget. Ha egy hallal átlépi a 10 kilós határt, megtarthatja, de arra a halfajra aznapra be kell fejeznie a horgászatot. A darabszám-korlátozással nem védett halakból pedig naponta 5 kg-ot foghatnak a turista jegyet váltott horgászok.

A fent kifejtett, a balatoni horgászat történetében forradalmi újításnak nevezhető intézkedések a horgászok érdekeit, kényelmét szolgálják. Reményeink szerint ezzel értékes időt spórolhatunk meg a balatoni jegyet váltani szándékozó horgászok részére, amelyet a sikeres horgászélmények megszerzésére tudnak majd fordítani.