Halőrzési beszámoló - augusztus

2021. Szeptember 10. 12:24:00
Igazi nyári hónapon vagyunk túl, rengeteg boldogan nyaraló vendég, ilyenkor kevés hely jut a horgászoknak. A meleg partmenti vizekben kevés volt a fogás, így is 34 alkalommal tettük feljelentést horgászati szabályszegés miatt. 

A szabályszegések száma az előző hónaphoz (57) képest ismét csökkent, augusztusban 34 alkalommal készítettünk feljelentést szabályszegő horgászokról. Engedély nélkül tizenegy ember kezdett horgászni, akik közül egy horgász ezt már a fennálló eltiltása ellenére tette. Érvényes területi jegy nélkül nyolcan horgásztak, közülük heten behúztak arra jogosító területi jegy nélkül. Érdekes, hogy a behúzós horgászok közül hárman más egyéb szabályszegést is elkövettek egy időben.


A fogási napló vezetésének szabályait négyen sértették meg. Hatan horgásztak egyszerre három horgászbottal, egy horgász egyszerre négy bottal és egy turista horgászjegyes pedig két horgászbottal. Őrizetlenül két horgász hagyta a felszereléseket. Egy ember tartott meg méreten aluli halat, valamint egy horgász a felső méretkorlátozást sértette meg. Összesen öt horgász követett el egy időben több szabályszegést is.