Felhívás hivatásos halőri állás betöltésére

2021. Szeptember 03. 14:32:57
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőri szolgálata pályázatot hirdet hivatásos halőri állás betöltésére. Leendő kollégánkat a Keszthely-Fonyód közötti Balaton-part és a Kis-Balaton területén ellátandó szolgálatra keressük, ezért a térségben lakó jelentkezőt várjuk.

A feladat:

Hivatásos halőreink feladatukat a szolgálati körzetükként kijelölt vízterületeink partján és a vízterületeken végzik. Munkájuk a vízterületek változásainak figyelemmel kísérése, a horgászattal és a halászattal kapcsolatos törvényi és horgászrendi előírások ellenőrzése és betartatása. Szabályszegések esetén a szükséges eljárások kezdeményezése, a feljelentések alapjául szolgáló jegyzőkönyvek elkészítése, vagy a büntető eljárások során a közreműködés a rendőrségi eljárásokban. Kollégáink igény szerint segítséget és tájékoztatást nyújtanak a Társaság kezelésében lévő vízterületekre érkező horgászoknak. Közreműködnek a Társaság halgazdálkodási munkáiban, haltelepítések lebonyolításában, havária események esetén a károk elhárításában.

A hivatásos halőrök a rendészeti feladatokat ellátó személyek csoportjába tartoznak, a munkájuk ellátáshoz a képesítő vizsgákat le kell tenniük.

Kit is várunk csapatunkba?

Olyan munkatársat keresünk, aki elmúlt 18 éves, büntetlen előéletű, érettségivel és alapos horgászati ismeretekkel rendelkezik. Fontos, hogy szeresse a szabadban és minden napszakban végzett munkát, jó kommunikációs képességgel rendelkezzen, egészségi és fizikai állapota is megfeleljen munkára. Jól tudja kezelni az ellenőrzések során esetlegesen kialakuló konfliktus helyzeteket, illetve nyugodtan viselje a hosszabb ideig helyben tartózkodást. Mivel a munkáját vízparton és vízen végzi, tudjon úszni, ne legyen tőle idegen a hajók használata és szerezze meg a motorcsónakjaink vezetéséhez szükséges engedélyt. Rendelkezzen B kategóriás jogosítvánnyal, szolgálati gépjárműveink vezetéséhez. Készség szinten legyen képes az „okostelefon” kezelésére, mert az engedélyek ellenőrzését annak segítségével végezzük, illetve szolgálati kapcsolattartásunk fontos része szóban és írásban.

Tehát, elvárásaink:

-          nagykorú, cselekvőképes, büntetlen előéletű, a 2012. évi CXX. törvény 5.§ (1-3) bekezdésében foglaltak szerint

-          érettségivel, legalább B kategóriás jogosítvánnyal és horgászengedéllyel rendelkező

Ami előnyt jelent:

-          rendészeti feladatellátásban szerzett gyakorlat, esetleg hivatásos halőri munkára jogosító vizsgák megléte

-          hivatásos hajóvezetői engedély

-          nyelvismeret

Amennyiben a betöltendő munkakör elnyerte a tetszését, úgy fényképes önéletrajzát egy bemutatkozó levéllel együtt küldje a halorzes@balatonihal.hu címre. Akit megfelelőnek érzünk, azt természetesen személyes találkozón is szeretnénk megismerni. Esetleges kérdéseivel munkaidőben Havranek Mihály halőrzési vezetőt keresheti a 30/9563888 telefonon.