Compó és vörösszárnyú kerül holnap a Balatonba!

2016. Március 08. 15:06:11
Holnap várhatóan 1000 kg compót és 700 kg vörösszárnyú keszeget fogunk a Balatonba telepíteni. A két és háromnyaras korosztályú halakat öt különböző helyszínen engedjük a tóba.  

Compóból az éves telepítési kötelezettségünk kétszáz kg, amelynek ötszöröse kerül bele most a Balatonba.  A compó 2016-ban az év hala, ezért is döntöttünk úgy, hogy két- és háromnyaras példányok kihelyezésével járulunk hozzá ahhoz, hogy a horgászok jó eséllyel találkozhassanak idén is e faj egyedeivel. Balatonszemesen a Lapos-parton, Balatonkenesén a helyi horgász egyesület tanyájánál, Alsóörsön a hajókikötőnél, valamint Csopakon az Apáca strandon csúszdáznak majd bele a halak a tóba.

Balatonföldváron a Keleti-strandon vörösszárnyú keszeggel gyarapítjuk a balatoni halállományt. Ezen a helyszínen a júniusban esedékes műlegyező országos bajnokság helyi fordulója résztvevőinek szeretnénk kedvezni azzal, hogy növeljük a kapási esélyeket.

A haltelepítések – mint minden esetben – nyilvánosak, azokról a helyi horgász egyesületeket értesítettük. A telepítések pontos időpontjaiért kérjük figyeljék percről percre történő tudósításunkat!