Beszámoló a Balaton-Rapala Pergető Kupáról

2018. Október 15. 15:53:55
A múlt szombaton rendeztük meg a Balaton-Rapala Pergető Kupát a Fonyódi akadón, ahol a horgászok a halak mellett az időjárással is megküzdöttek.

Az eredeti versenykiírás hagyományosan a kősüllő tilalmi idejét követő első hétvégére, július elejére esett, ám akkor sajnos az alkalmatlan időjárás miatt el kellett halasztanunk a versenyt. 

A pót időpontra az előzetesen jelentkező 30 csapat erősen megfogyatkozott, akik vállalták a versenyt, azoknak a 30km/h-ás keleti széllel, és az ezzel járó tarajosodó hullámokkal is meg kellett küzdeni a díjakért. A versenyen végül nem esett sok hal (a körülményekhez képest nem is csoda), viszont annál szebb példányok kerültek objektív elé. 

A díjazottak mindegyike átvehetett egy éves balatoni területi jegy utalványt és egy egyedi kézműves kerámia vázát, emellett az I. helyezett 100.000 Ft, a II. helyezett 65.000 Ft, a III. helyezett 35.000 Ft értékű Normark vásárlási utalványt nyert. Díjaztuk a legnagyobb hal kifogóját, aki egy egyedi kézműves kerámia pálinkás butykost és pohár készletet, valamint a Surfer gyártója felajánlásaként egy 24 karátos aranyozott csaliszabadítót nyert. A főszponzor Normark Hungary Zrt. jóvoltából minden induló 1 db Rapala wobblert, 1 zacskó Storm gumihalat, és 1 tekercs Sufix zsinórt vehetett át, a már szokásosnak nevezhető "Balatoni Pergetőhorgászok" póló mellett.
A díjazottak:

I.  Balatoni balinvadászok - Nagy Gábor, Rauch Péter

II. B&B Team - Balaskó Péter, Szekeres Tamás

III. Pergető szakkör - Pinewood - Csiszár Géza, Tóth Béla

Legnagyobb hal: Tóth Béla, 89 cm-es csukával


Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani fent nevezett támogatóinknak, továbbá a Bugaszegi HE részéről Stanka Gábornak és Boda Gyurinak, akik kiváló langallóval szolgáltak reggelire, valamint nem utolsó sorban Kiss Andrásnak a csülökpörkölt főzésért és minden kedves kollégánknak, akik a szervezésből, mérlegelésből vették ki a részüket. 


A fogott halakról és a díjátadóról készült galériánk alább tekinthető meg: