Az árkokon június 15-ig tart a pontytilalom!

2019. Június 03. 15:14:13
Szeretnénk felhívni a Kedves Horgásztársak figyelmét, hogy a Keleti-Bozót-csatornán (Fonyódi-árok) és a Nyugati-övcsatornán június 15-ig tart a pontytilalom!

Az ezen a linken olvasható hír március 14 óta első helyen kiemelve olvasható honlapunkon, mégis egyre több olyan horgász véleménnyel találkozunk közvetve és közvetlenül, mely szerint a két nevezett árkon is szabad már pontyozni.

Felhívjuk azonban a Kedves Horgásztársak figyelmét, hogy a Balatoni Horgászrend 7. pontja értelmében április 15. és június 15. között a Keleti-Bozót-csatornán a Bambi hídtól és a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi hídtól délre eső szakaszon (beleértve a Cigány-, a Sári- és a Határ-külvíz-csatornákat is) általános horgászati tilalom van érvényben. Az említett szakaszokon a halgazdálkodási vízterületen és annak partján halfogásra alkalmas eszközzel tartózkodni TILOS! Az említett hidak és a két vízfolyás balatoni torkolata közé eső szakaszokon a fenti időszakban szabad horgászni, de pontyot és harcsát megtartani TILOS!