2020-ban sem lesz pontytilalom!

2020. Április 08. 17:00:00
Feloldotta a ponty fajlagos tilalmi idejét a Somogy Megyei Kormányhivatal, így májusban is megtartható a horogra akadt ponty a Balatonon. Ugyanakkor nem vonatkozik a feloldás a Keleti-Bozót-csatornára, a Nyugati-övcsatornára és a Kis-Balatonra!

Társaságunk idén is megkérte a Somogy Megyei Kormányhivataltól a ponty fajlagos tilalmi ideje alóli felmentést. A hivatal az SO-04H/FM/00220-5/2020. ügyiratszámú határozatban értesített bennünket a pozitív döntésről.


Felhívjuk azonban a Kedves Horgásztársak figyelmét, hogy a Balatoni Horgászrend 7. pontja értelmében április 15. és június 15. között a Keleti-Bozót-csatornán a Bambi hídtól és a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi hídtól délre eső szakaszon (beleértve a Cigány-, a Sári- és a Határ-külvíz-csatornákat is) általános horgászati tilalom van érvényben. Az említett szakaszokon a halgazdálkodási vízterületen és annak partján halfogásra alkalmas eszközzel tartózkodni TILOS! Az említett hidak és a két vízfolyás balatoni torkolata közé eső szakaszokon a fenti időszakban szabad horgászni, de pontyot és harcsát megtartani TILOS!


A korábbi évekhez hasonlóan a pontytilalom él a Kis-Balatonon is, itt az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 04. és május 29. között tilos megtartani a horogra akadó pontyokat.