Júliusban sem sikerült javítani a statisztikán

2017. Augusztus 14. 14:07:09
A kánikulai napok sem szegték kedvét a szabálytalankodóknak, bőven akadt munkájuk társaságunk halászati őreinek. A hónap legnagyobb fogása hét varsa volt, melyeket Balatonboglárnál találtak meg, de még mindig sokan ülnek le engedély nélkül a tópartra.  

Harmincnyolc esetben intézkedtek júliusban társaságunk halászati őrei, az esetek közel harmadában horgászengedély hiánya miatt kell majd büntetést fizetniük a szabálytalankodóknak. Tizennégy esetben állami jegyet sem, további öt esetben „csak”  területi jegyet nem tudtak  felmutatni az ellenőrzés alá volt horgászok.

Változatlanul sok volt ebben a hónapban is az őrizetlenül hagyott horgászeszköz és még mindig vannak olyanok, akik nem, vagy nem a valóságnak megfelelően vezetik a fogási naplót. Négyen akadtak fenn az ellenőrzésen azért, mert az előírtnál több bottal szerettek volna zsákmányt ejteni.

A július legnagyobb fogása két német állampolgárhoz köthető, akiket Balatonboglárnál értek tetten illegális halászeszközök használata közben. 18 méternyi varsa került elő azon az éjszakán. 

70 méter hálót találtak a halőrök júliusban, 20-at a Kis-Balatonon, 50 métert pedig Vonyarcvashegynél szedtek fel,  egyik esetben sem sikerült az elkövetők nyomára bukkanni.