9 balint fogtak, mindet szákba tették!

2020. November 03. 10:32:39
A múlt pénteken egy északi parti kikötőben hosszas megfigyelést követően ellenőriztek kollégáink egy háromfős társaságot, akik 9 balint tartottak meg, melyből csak 1 db volt szabályosan elkönyvelve a fogási naplójukban.

A halakat három különböző helyen tárolták, de végül összeállt a kép: egy fő 6 db-ot fogott, amelyből egyet sem írt be, egyik társa 2 db halából csak egyet jegyzett be, a harmadik horgász egyetlen halát pedig szintén nem írta be fogási naplójába, mondván a halat elajándékozta.

A Balatoni Horgászrend értelmében a Balatonon naponta csak 1 db balin tartható meg, a fogott halakat a horgász csak a saját haltartójában tárolhatja, és tilos a halak elajándékozása is - ezen szabályokat azonban a társaság figyelmen kívül hagyta. A legsúlyosabb eset természetesen a 6 halas "horgásztársé". Ő a hatóság részéről halvédelmi bírságra és kb. 6-10 hónapra szóló állami jegytől való eltiltásra számíthat. De mindezeken felül, mivel kirívó szabályszegést követett el, a balatoni területi jegy váltásától várhatóan 5 évre fogjuk saját hatáskörben eltiltani.


Kollégáink kiemelten ellenőrzik a balatoni mólókat, amelyek környékén az őszi időszakban nagy mennyiségben behúzódó halak miatt időnként kiemelkedő fogási esély kínálkozik és sajnos egyesek ilyenkor nem képesek önmérsékletet gyakorolni... 

Kérünk tisztelettel minden Kedves Horgásztársat, hogy amennyiben szabálytalanságot tapasztalnak, használják a balatoni területi jegyeken olvasható halőri bejelentő sms számot!