Balatoni időjárás
+15°
2021. December 09. 17:04:47 Elindult a halszállító kamion Balatonlellére: Várhatóan 1 óra 15 perc múlva 6452 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a kikötőmólón.2021. December 09. 15:48:02 Elindult a mai ötödik keszthelyi fuvar: Várhatóan 1 óra múlva 2560 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni az Akvárium Apartmanházaknál.2021. December 09. 15:09:39 Elindult a mai negyedik keszthelyi fuvar: Várhatóan 1 óra múlva 4060 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni az Akvárium Apartmanházaknál.2021. December 09. 12:30:30 Elindult a mai harmadik keszthelyi fuvar: Várhatóan 1 óra múlva 3101 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni az Akvárium Apartmanházaknál.2021. December 09. 12:00:01 Elindult a mai második keszthelyi fuvar: Várhatóan 50 perc múlva 6675 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni az akvárium apartmanházaknál.2021. December 09. 10:34:38 Elindult a halszállító autó Keszthelyre: Várhatóan 1 óra múlva 4175 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni az Akvárium Apartmanházaknál.2021. December 07. 17:16:04 Elindult a halszállító autó Balatonlellére: Várhatóan 40 perc múlva 2430 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a kikötőmólón.2021. December 07. 14:34:05 Elindult a halszállító autó Balatonlellére: Várhatóan 40 perc múlva 2430 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a kikötőmólón.2021. December 06. 16:33:02 Elindult a mai harmadik Szántódi fuvar: Várhatóan 20 perc múlva 2620 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a Szántódi-révnél. 2021. December 06. 15:12:38 Elindult a mai ötödik földvári fuvar: Várhatóan 15 perc múlva 1560 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni a nyugati strandon.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Társaságunk vezetőségéhez intézett kérdések 70 Adminisztrátor 26077

Tisztelt Vezetőség,

korábban lehetett olvasni, hogy lesz csónakkikötő bővítés a Balaton több pontján. Esetleg azt meg tudják mondani, mely településeken kerül erre sor? Elsősorban Balatongyörök érdekelne.

Nagyon szépen köszönöm a válaszukat előre is.

Tisztelettel: Szalai Balázs

Kedves Balázs!

Amennyiben tudomásunkra jut a témával kapcsolatos nyilvános információ, meg fogjuk osztani azt oldalainkon.
Balatongyörökön jelenleg nincs tudomásunk ilyen tervről.

Üdv.: Nagy Gábor

Tisztelt Nagy Gábor!

Nagy elégedettséggel, és örömmel fogadta minden horgásztárs a Kis-Balaton horgászhelyeinek rekonstrukcióját.
Ennek tükrében egy újabb kéréssel szeretnék Önhöz fordulni, illetve segítségét, együttműködését kérni.
Ugyebár a Zala folyó a fenékpusztai vasúti hídig horgászható. Sajnos az elmúlt években a vízbe több a parton álló elszáradt fa is a folyó medrébe dőlt, melyek több helyen akadályt képeznek a vízi közlekedésben, és emellett komoly balesetveszélyt jelentenek. Egyre nagyobb teret hódít az egyszemélyes kajakokról, gumicsónakokról történő horgászat, de sok esetben más egyéb vízi járművel is lehet találkozni a Zalán. Ezek az akadályok rájuk nézve életveszélyesek lehetnek, akár egy borulást, vagy egy gumicsónak kiszakadását okozva, de akár egy komolyabb csónakban is kárt tehetnek.

A leírtak alapján szeretném kérni a segítségét a probléma elhárításában.

Köszönettel: Köhler Dániel

Kedves Dániel!

Az elmúlt őszön többször, legutóbb pedig december elején magam is felhajóztam a Zalán egészen az új hídig. A vízbe dőlt fák nem jelentettek a medret teljes mértékben elzáró akadályt. Még a halőri motoros hajónk számára sem jelentett gondot a hajózás, megfordulás sem. Az egyedi tájképhez is hozzá tartoznak, azon kívül a halak számára élő- és búvóhelyet jelentenek. Így azok eltávolítását semmi esetben sem támogatnánk. Amennyiben teljes szélességű elzáródás alakulna ki, természetesen az átjárhatóságot biztosítani kell, de az esetleges akadályt jelentő új fát sem teljes egészében, csak részben tartanám indokoltnak eltávolítani.
A vízen közlekedőknek figyelemmel kell lenniük a mindenkori meder- és hajózási viszonyokra, ennek megfelelően kell megválasztani a használni kívánt vízi járművet, illetve a vízi jármű méreteihez, adottságaihoz igazítani a megtenni kívánt vízi útvonalat. Más folyóinkon sem távolítják el a medret csak részben elzáró fákat. Érdemes csorogni egyet a Felső-Tiszán, Hernádon, Dráván, stb. Ennyi kis "vadvíz" jutott nekünk, őrizzük meg, főleg amíg van mód az "akadályok" kikerülésére.

Üdv.: Nagy Gábor

Tisztelt vezetőség
Két kérdésem lenne: ki dönti el, hogy hol telepítenek és Siófoktól Akarattyáig miért nincs telepítés?
Második: Tudták, hogy a sió csatornát lezárják, ennek ellenére értékesítették az engedélyeket! Tudom 30-40km re van víz a sióban, de ez jelentős utazással jár.Lesz-e jóváírás az idei engedélyeknél és mikor lesz víz a Sióba?
Tisztelettel: Kessler János

Tisztelt Kessler János Úr!

A haltelepítéshez olyan terület szükséges, ahová egy több 10 tonnás (20-40 tonna) halszállító jármű kártétel nélkül be tud hajtani, oda tud állni 2 méteren belül a vízhez, hogy a csúszdája a kellő távolságra beérjen és ott legalább 50 cm-es víz legyen kövek nélkül. Ezt követően kellő hely legyen a megforduláshoz és a kihajtáshoz is! Az altalajnak szilárdnak (lehetőleg beton vagy murva) kell lennie, mert a hal leengedés során a jármű maga alá folyatja a vizet és emiatt a telepítés után elkapar, elakad, ha nincs meg a kellő szilárdság. Ha a siófoki Aranyparton, illetve Balatonkenesén lévő telepítési pontjaink között Ön ismer a fenti kritériumoknak megfelelő szabad partszakaszt, kérem legyen szíves írja meg nekünk!
A Sió-csatorna nem Társaságunk kezelésébe tartozik, hanem a Siófoki Horgász Egyesülethez, így ők adnak ki rá területi jegyet. (A balatoni éves jegy érvényes minden vizünkre!) Kérem a kérdéseit a nevezett egyesület felé legyen szíves feltenni!
Tisztelettel:
Nagy Gábor