Történelmi érdekességek

Album, 1952-ből:

A ponty mesterséges szaporítása

 

Halászélet a Balatonnál 1952-ben

Kiemelt partnereink

 

 

Horgásztavak

Töreki - Cinege völgyi horgásztó 

Csodálatos környezetben, a Töreki természetvédelmi területen találja magát az, aki Cinege-völgyi horgásztavunkhoz érkezik.
A tó a Balaton szinte közvetlen közelében helyezkedik el, mégis elég távol ahhoz, hogy partján a legnagyobb nyári nyüzsgésben is pihentető megnyugvást találjon a horgász és akár az egész család.

Cinege-völgyi horgásztavunk Siófoktól alig öt kilométerre, a Cinege-patak völgyében található. A völgyzárógátas tórendszer 12 hektáros tava a "régi 70-es" balatoni útról közelíthető meg, Balatonszéplak-felső és Balatonszéplak-alsó között a benzinkútnál déli irányba fordulva Siófok-Töreki felé.
Az autópálya felüljáró alatt áthaladva, jobb kéz felől tűnik fel a szélvédett, káprázatos természeti környezetben csillogó víztükör.

Nemcsak a tó, de annak környéke is számos lehetőséget kínál a kikapcsolódáshoz. Tanösvény, madármegfigyelő és megannyi természeti kincs várja azokat, akik a töreki Cinege-völgybe látogatnak.

A komfortérzetet büfé és mellékhelyiség javítja a tónál, amelyben akár kilós pontyok, 10 kilós amurok, 3 kilós süllők, 8 kilós csukák, 4-15 kilós harcsák is úszkálnak a keszegek és ezüstkárászok mellett.

Az idei nyártól kezdve a Töreki-horgásztavon is lehetőség van éjszakai horgászatra!


tovább...


Balatonszárszó "Nádfedeles" horgásztó

Aki nemcsak a rekord halát szeretné megfogni, de egy hangulatos halastó partján keres kikapcsolódást, annak a balatonszárszói Nádfedeles tavunkat ajánljuk. A Nádfedeles nemcsak horgászparadicsom, hanem mondhatjuk úgy: igazi „média egyéniség”, hiszen társaságunk évek óta itt rendezi meg média horgászversenyét, ahol a sajtó képviselői mérik össze pecatudásukat.

A horgásztó a Balatont kísérő 70-es úttól délre terül el: Balatonszárszó és Balatonőszöd között várja a nyári ludak, nagy kócsagok és persze kapitális halak társaságát kereső horgászokat.

A horgásztó egyszerűen megközelíthető busszal is, a járatok megállója a tótól 100 méterre található.

A 12 hektáros tavon két évtizede nem folyt halászat, így túlzás nélkül állíthatjuk: itt bárki kifoghatja a rekordhalát, sőt Társaságunk idén 3-20 kilós nagypontyokat telepít a tóba. A 80 tóparti horgászhely mellett a Nádfedelesen lehetőség van stégről vagy akár csónakból horgászni.

A tóparton az egész családot tartalmas kikapcsolódás várja őrzött parkolóval, büfével, vizesblokkal, felszerelt játszótérrel, tűzrakóhellyel, bográcsállvánnyal illetve 20 fő befogadására alkalmas nádfedeles szaletlivel, ami akár az eső elől is menekvést nyújt. 
A horgásztó a Balaton közvetlen közelében terül el, a balatonszárszói szabadstrand pár perces sétával megközelíthető.

Legyen részese az éjszakai horgászat élményének a balatonszárszói Nádfedeles tavunkon!

tovább...


 Buzsáki Ciframalmi horgásztó

 A Ciframalmi horgásztó a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. legfiatalabb halastava, a vízfelületet 2008-ban tettük alkalmassá a horgászatra. Az egy hektáros tó erdősávval övezett, festői környezetben található. A tó nevét a partján álló malomról kapta. A legendák szerint a malom egykori molnárjának szelleme ma is őrzi a környéket.

A horgásztó Siófoktól  70 kilométerre, délnyugatra helyezkedik el,  Buzsák, Lengyeltóti és Öreglak községek által határolt külterületen.

A horgásztó kis méretének köszönhetően garantált kapást biztosít a horgászoknak, ezt a vízen eddig megrendezett horgászversenyek eredményei is bizonyítják. A Ciframalmi horgásztavat jó szívvel ajánlják a harcsázni, csukázni vágyó pecásoknak, persze méretes amurok, pontyok , keszegek és kárászok is horogra akadnak.

A tóparton nádfedeles kiülő, mellékhelyiség található. Kiegészítő programként a környező erdőben kellemes sétát tehetnek a természet szerelmesei, de érdemes ellátogatni a népművészetéről híres Buzsákra vagy az alig 15 kilométerre fekvő Somogyvárra, ahol a nemzeti emlékhellyé avatott Kupavár található.

tovább...

 

 

     

 

Percről-percre

Ügyfélszolgálat

Telefon: 06 84 519-644

SIÓFOKI
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Nyitva tartás:
Hétfő:  09:0013:00
Kedd: 12:00–16:00
Szerda: 09:00-13:00
Csütörtök: 12:00–16:00
Péntek: 12:00-16:00
Szombat:  09:00-13:00
Vasárnap: szünnap

E-mail: ugyfelszolgalat@balatonihal.hu
 

KESZTELYI
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Hétfő: 11:00–14:00

Keddtől-szombatig 10:00–14:00

Mindkét ügyfélszolgálatunkon:
- Jegyértékesítés
- SZÉP kártya elfogadás

 

Süllőfészek vendégház
Halőri bejelentők

Csak SMS küldésre!
06 30 350 33 33
e-mail:
halorzes@balatonihal.hu

Heti Halászati terv

Közlemény

A Balatoni Halgazdálkodási
Nonprofit ZRt.
2013. december 5.-én
a szaktárcával való konzultáció
után a teljes halászati tevékenységet
felfüggesztette a Balatonon.
Esemenynaptár