Itt a vége- találkozunk jövőre!

2017. Október 12. 13:40:08
Újabbnál újabb rekordok, elképesztően izgalmas pillanatok, eredményesnél eredményesebb csapatok és fantasztikus ponty kavalkád jellemezte az V. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászversenyt, amelyről elmondható, hogy ezzel a megmérettetéssel történelmet írt. 

A Balaton ezen a versenyen mutatta meg csak igazán vacogó őszi arcát, hisz ontotta a versenyzőknek a szebbnél-szebb pocakos pontyokat. A hamar elrepült 1 hét alatt az összfogás meghaladta a 4 tonnát, ami igencsak egyedülálló!  A pikkelyes matuzsálemekkel is bőkezűen adakozó volt a magyar tenger. Sőt, oly annyira, hogy három darab 20kg feletti hallal is megajándékozta az V. NBBH-t. Erre az eltelt évek alatt még nem volt példa. Ez igazán figyelemre méltó csúcsteljesítményre vall.


Minden bizonnyal az eltelt napok örökre emlékezetesek maradnak a résztvevők számára. Külön gratuláció illeti meg azokat a csapatokat, akik derekasan helytálltak az egy hét alatt, és nem csak a pontyokkal, hanem a természet erőivel is megvívták a harcot. A hullámzó viharos Balaton az elmúlt napok alatt sokszor állította a versenyzőket patt helyzetbe, de a csapatok türelme és kitartása során gyönyörű pontyokat csaltak horogra. Bízvást állítható, hogy akik eredménytől függetlenül végig küzdötték ezt a rangadót azok bármely horgászvízen megállják a helyüket. 

A hírzárlat után az utolsó éjszakán nagyon sok nagytestű pontyról érkezett bejelentés. De a legörömtelibb hír még is az volt, hogy az északi partról is érkezett egy 20kg feletti ponty, méghozzá egy gyönyörű tükrös képében. A kapitális példányt a zánkai Erzsébet Tábornál horgászó Muzsaji Pontyvadászok  Team-nek (szektorszponzor: MISEL ZADRAVEC CARP BAITS) sikerült kifognia a háborgó vízből. Ezzel a hallal a hírzárlat előtti eredmények alapján rögzített 9. helyről 5. helyre ugrottak a ranglistán, és így a szektort is toronymagasan megnyerték.


Mint azt már a korábbi összefoglalóinkból láthattuk a ZoPiT Bait Service Straubing az első naptól kezdve letaszíthatatlan volt a dobogó legfelső fokáról. A második és harmadik helyezett között viszont több csapat között is ádáz küzdelem folyt (Pötyi Carp Team, DNS Baits Team, Pirates Gang CFB Team, Zsoldosok Team), végül ebből a harcból a Feltörekvők Carp Team állhatott a dobogó második, és a DNS Baits Team a dobogó harmadik fokára. 

Végső eredménylista

1.      ZoPiT Bait Service Straubing – 82.205 g – KOLIBRI GUMICSÓNAK

2.      Feltörekvők Carp Team – 81.525 g – FISHING WORLD

3.      DNS Baits Team – 79.900 g – KOLIBRI GUMICSÓNAK

4.      Imperial Baits Team – 78.500 g – ROD BUILDING STUDIO

5.      Muzsaji Pontyvadászok – 77.950 g – MISEL ZADRAVEC CARP BAITS

6.      Zsoldosok Team – 77. 800 g – KOLIBRI GUMICSÓNAK

7.      Big Carp Team – 73. 275 g – KOLIBRI GUMICSÓNAK

8.      Bojlis team Nagyfodemes – 69.800 g – Dynamite Baits

9.      MAX Carp Nové Zámky – 69.600 g – FISHING WORLD

10. Abiotic Carp Baits Team – 69.325 g FISHING WORLD

V. Nemzetközi Key Telecom Balatoni Bojlis Horgászverseny legfantasztikusabb pillanata talán az volt, hogy a 96 óra után végre sikerült megfogni az első 20kilogramm feletti pontyot, amelyet ezután két újabb követett! Ez az érzés egész egyszerűen leírhatatlan.

Az egyes szektorhelyezések is hihetetlenül alakultak. Rendesen összekuszálódtak a végső tabella az utolsó néhány órában.

Szektor tabella:

KOLIBRI GUMICSÓNAK szektor:

Zsoldosok Team – 77.800 g

Big Carp Team – 73.275 g

Baitservice Straubing-Baitstation Schierling – 64.625 g

 

FISHING WORLD szektor:

MAX Carp Nové Zámky – 69.600 g

Abiotic Carp Baits Team – 69.325 g

Balatoni Halgazdálkodás II. Team – 67625 g

 

ROD BUILDING STUDIO szektor:

Imperial Baits Team – 78.500 g

Pirates Gang CFB Team – 68.650 g

Carp Angler Team – 67.800 g

 

DYNAMITE BAITS szektor:

Bojlis team Nagyfodemes – 69.800 g

Pontycentrum – 67.150 g

ROD BUILDING STUDIO – 64.250 g

 

MISEL ZADRAVEC CARP BAITS szektor:

Muzsaji Pontyvadászok – 77.950 g

Szotyi Carp Team – 57.175 g

FUKY- CSOKI TEAM – 54.350 g

Az észak dél elleni „elméleti” küzdelemben, toronymagasan a déli part került ki győztesen.

Észak: 1.403 kg < 352 kg Dél: 1.756 kg

A hét folyamán láthattuk, hogy az öt halas mérlegelési szabály a versenyt igazán izgalmassá teszi. Mivel egészen kicsi különbségek döntenek egyes csapatok helyezéséről ezért nem vitás, hogy még az utolsó pillanatban is bármi megtörténhet, ettől igazán kiélezett ez az erőpróba, amely joggal pályázhat a hazánk legnépszerűbb versenyére!

Külön gratuláció illeti meg kis stábunkat, a szervezőket, technikai munkatársakat, szektorbírákat, mérlegelőket, további segítőinket, akik éjt nappallá téve a részesei voltak a sokszor megterhelő háttérmunkának!

Végezetül, de nem utolsósorban köszönjük támogatóink bizalmát, akik reményeink szerint a következő évben ismét velünk tartanak.

Jövőre találkozzunk az VI. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen!

Végső eredménylista: http://www.balatonibojlisverseny.hu/eredmeny/

Segítség az eredménytábla kezeléshez