I. Révfülöpi Gyermeknap és Horgászviadal

2017. Június 01. 14:25:42
Domina Balázs elnök köszöntötte a megjelenteket, és köszönetet mondott a szülőknek, kísérőknek, hiszen ők azok, akik nélkül tényleg nem jöhetett volna létre a rendezvény. A gyermek kategóriában 28-an indultak, az ifjúságot 23-an képviselték. Összesen 5 megyéből érkeztek a versenyzők.

Az alábbiakban a szervezők beszámolója olvasható:

Nem csak a helyi vállalkozások támogatták a rendezvényt/Magyar Tenger Horgászáruházak, Révfülöpi szikvíz, Nádas étterem, Gombóc fagyizó/ szép számban, nem csak a nagy horgászmárkák álltak ügyünk mellé /Normark Hungary Zrt, Energofish Kft., Dovit Kft./, hanem egy jelentős hazai kiskereskedelmi hálózat /Euro Family/is. A Magyar Országos Horgász Szövetség, és tagszövetsége a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége hozzájárult a gyermekek díjazásához, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. aznapra az ifiknek ingyenes horgászatot biztosított (gyermekeknek egész éves jegyet adott), a helyezetteknek pedig 2018-as területi engedélyt ajándékozott.
Ilyen hatalmas támogatottsággal indult útjára az I. Révfülöpi Gyermek és Ifjúsági Horgászviadal.

 A versenykiírás az apróknak is szólt, ők is szép számmal érkeztek egy fantasztikus dézsapecára. A legifjabb horgászpalánta 1 éves volt, aki pár hete tanult meg járni, de a dézsából már kihorgászta a nagy halat. A verseny ideje alatt célbadobó versenyszám is indult, melyen sokan felfedezték rejtett képességeiket, sokan pedig azok hiányát.

A horgászgyermekeket természetesen kísérte családjuk, így egy nagyon jó hangulatú családi nap bontakozott ki, az egész napon kb. 200 ember vett részt. A járókelőket elbűvölte a hangulat, sokan nézelődtek, gyerekek közé ültek, kedvet kaptak kipróbálni a horgászatot, így szervezőinknek végig volt feladatuk, de ez a teher édes teher volt, ahogy szokták mondani. A nagy fogások sajnos most elmaradtak, azokból kerültek ki a későbbi nyertesek, akik a verseny közepétől rájöttek: kis halra kell menni, nem a nagy fogásban reménykedni. Sokan feederről spiccbotra váltottak, és elindult a sneciviadal. A versenyzők közel 10 kg halat fogtak, és bár ez kis számnak tűnik, azt tegyük hozzá, hogy ez a 10kg, kb. 5 db nagyobb keszegből ,és 8 kilónyi apróhalból állt össze. A verseny végeztével indult a révfülöpi gyermeknap, ahol a szponzoroktól minden résztvevő gyermek virslis párnát, palacsintát és fagylaltot kapott. Kicsiket ugráló vár, nagyokat tűzoltó bemutató fogadta.

Az eredményhirdetésen több meglepetés született, egyrészt a gyermekeknél a lányok leverték a fiúkat, másrészt a II. helyezett egy olyan fiú lett, aki a versenyközben csapódott hozzánk, „csak kipróbálni” a horgászatot, aztán miután kipróbálta rájött: valószínűleg sosem fogja abbahagyni.

Gyermekek díjazása:
I. Szabó Amira Zoé
II. Róka Hunor
III. Schneider Kira
Ifik díjazás:
I. Hoffer Viktor
II. Sárközi Áron
III. Farkas Adrián
A legjobb céldobók
I. Szoják Benedek, Tompos András II. Hoffer Viktor, Sárközi Áron
Minden gyermek egy a szponzorok által összeállított értékes ajándékcsomagot kapott.
A napot összefoglalva: aki eljött nem bánta meg, az ifjúság rengeteg élménnyel gazdagodott, mi pedig amiért ilyen nagy érdeklődést tapasztaltunk és a verseny óta folyamatos gratulációkat köszönő leveleket kapunk, hálánk jeléül már most elkezdjük szervezni a
„II. RÉVFÜLÖPI GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI HORGÁSZVIADAL ÉS CSALÁDI NAP”-ot!