Új színfolt a keszthelyi Balaton-parton

2019. Május 29. 09:41:50
Az Akvárium Apartmanházak átadásával hivatalosan is megnyitott Keszthelyen az Első Balatoni Sporthorgász Centrum. A keddi átadó ünnepségen Dr. Nagy István agrárminiszter, Dr. Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke és Szári Zsolt vezérigazgató vágta át a nemzeti színű szalagot.

Horgászturisztikai centrumunk létrehozásának gondolata régóta érlelődött, az egyre gyarapodó horgászlétszám adta a motivációt az álmok továbbgondolásához. A megvalósításhoz támogató partnerre találtunk az Agrárminisztérium részéről, akik a beruházás 320 millió forintos költségéhez 195  milliós támogatást nyújtottak. Az építési munkálatok 2018 márciusában kezdődtek, a szálláshely júniustól fogad horgászvendégeket.

Az egykori halásztelep területén két épülettömbből álló, összesen 16 apartmant magába foglaló szálláslehetőséget alakítottunk ki, melynek minden egysége balatoni panorámás. Az infrastruktúra kialakításánál elsődleges szempontunk volt, hogy a horgászok igényeit az év minden időszakában megfelelően kielégítsük, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a Balaton-part egyik kiemelt városából felejthetetlen élményekkel térjenek haza.

A négyfős apartmanok mindegyikében hálószoba, nappali, konyhasarok, erkély, fürdőszoba és WC került kialakításra. A felszereltségről elmondható, hogy minden megtalálható benne, ami a kényelmes és gondtalan horgászathoz elengedhetetlen.  Az apartmanok mindegyike egy-egy őshonos balatoni hal nevét viseli.

Az apartmanokhoz tartozik egy teljesen felszerelt csónak (kötelező felszerelések, villanymotor akkumulátorral), valamint szabadtéri főzési- és sütési lehetőség is rendelkezésre áll majd a vendégek részére. Egy modern, könnyen takarítható, folyóvizes haltisztító helyet, valamint a horgászfelszereléseknek külön tárolási lehetőséget alakítottunk ki.

Az apartmanok fűthetőek, így akár télen is igénybe vehetők. Horgászat szempontjából azonban a tavaszi és az őszi időszak a legkedvezőbb, ezért beruházásunk a négy évszakos Balaton, mint kiemelt stratégiai csapásirány jegyében a helyi turizmus fejlesztésének szolgálatába állhat. A szűk keresztmetszetet a Balaton esetében a vízhez való hozzáférés jelenti. Ehhez komoly segítséget nyújthatnak az elektromos csónakmotorok, valamint terveink között szerepel – a kikötő felújítását követően – a kísért, nagyhajós horgászat bevezetése is.

A három lépcsőben tervezett fejlesztések első és talán legfontosabb beruházása a mostani szalagátvágással befejezettnek tekinthető. Ősztől – terveink szerint – megkezdődik a kikötő teljes felújítása, valamint harmadik lépcsőben az egykori jégverem bemutatóhellyé, akváriumházzá történő átalakítása is.

A szálláshely júniustól várja vendégeit, információk és foglalás az Akvárium Apartmanházak weboldalán. Fotók és nyereményjáték FB oldalon.