Csukatelepítési beszámoló

2019. Április 24. 19:59:00
A mai napon több helyszínen összesen 162 000 db előnevelt csukát telepítettünk a Balatonba.

A munkát kora reggel a buzsáki tógazdaságunkban kezdtük, ahol a tegnapihoz hasonlóan szép csukatermés várt ránk. 

A fogott halakat összesen  81 db oxigénnel felfújt zsákban helyeztük el és kollégáink több fuvarral szállították őket a Balaton különböző pontjaira. 

Társaságunk keszthelyi kikötőjéből indulva halőr kollégáink motorcsónakról telepítettek ki 48.000 db csukát a város déli szélétől a Zala-torkolatot érintve Balatonszentgyörgyig. 

90.000 db csukát a horgászok csónakjaik segítségével telepítettek ki az északi part nádasainak szélei mentén. A munkában részt vettek a Balatonedericsi SHE, a Badacsonytördemici HE, a Badacsonyi SHE, a Csopak-Paloznak HE, a Veszprémvidéki HE, a Balatonalmádi SHE, a Peremartoni HE és a Balatonkenesei HE horgászai. Segítségüket ez úton is köszönjük!

24.000 db csukát pedig kollégáink helyeztek ki a balatonfenyvesi, a fonyódi, a balatonboglári, a balatonlellei, a balatonszemesi, a balatonföldvári és a siófoki hajókikötőkben.  

Így végül elmondhatjuk, hogy a tegnapi telepítésekkel együtt a Balatonra és vízrendszerére előírt  250.000 db-os előnevelt csukatelepítési kötelezettségünket túlteljesítve, 268.000 db-ot sikerült kihelyeznünk.