Csukatelepítési beszámoló

2017. Április 13. 21:10:00
Ma összesen 72 000 db előnevelt csukát telepítettünk a Balatonba. Ezzel befejeztük az idei előnevelt csukatelepítést, négy nap alatt összesen 271 000 db-ot helyeztünk ki a tóba, mely 21 000 db-bal több, mint az előírt kötelezettségünk.

Az elmúlt négy nap alatt a Balaton északi partján haladva Balatonkenesétől nyugati irányban Keszthelyig, valamint onnan a nyugati és déli partra fordulva Balatonszentgyörgyig a nádasok előterét végigtelepítettük csukával. Emellett juttattunk még a kis ragadozókból a Hévizi-árokba, a Nyugati-övcsatornába, a Cigány-csatornába és a déli parton Balatonszemes és Balatonföldvár nádasaihoz is. A munkát halőri motorcsónakjainkról kollégáink, valamint saját csónakjaikkal a helyi horgászok végezték. Az előnevelt csukák az őszre meghaladják a 30 cm-es kort, jövőre pedig már fogható halakká cseperednek. A Kedves Horgásztársak az elmúlt négy nap beszámolóinak galériáiban végig követhetik a munkát a tógazdaságtól a Balaton-partig.

Ahogy a képeken is látható, a 3-4 cm-es csukácskák már egymást falják be, ezért van szükség rá, hogy a tógazdaságból minél nagyobb területen szétszórva telepítsük őket ki a Balatonba. Ha a tógazdaságban maradnának, naponta lefeleznék az allományukat, így viszont a keszegivadékon és a szúnyoglárván fognak hízni. 

Az alábbiakban a mai telepítések képeiből válogattunk: 

Az egyik halőri motorcsónakunk a középső medence északi partján folytatta a munkát a tegnapi befejező ponttól és a Balatonudvari - Ábrahámhegy közötti partszakasz nádasait telepítette végig: 

A másik motorcsónakunk Keszthelyről kiindulva haladt a Zala-torkolatig:

Kollégáink emellett az említett csatornákon partról is telepítettek:

Ez úton is köszönjük a csukatelepítésben résztvevő horgásztársaink segítségét!