Csukatelepítési beszámoló és előrejelzés

2017. Április 13. 09:28:02
Tegnap összesen 159 000 db előnevelt csukát telepítettünk a Balatonba. Ezzel együtt már 199 000 db-ot telepítettünk be a 250 000-es kötelezettségünkből. A hiányzó mennyiséget ma fogjuk kihelyezni a tóba.

Tegnap végre az előző napokhoz képest jelentősebb mennyiségű csuka úszott le a nevelőtavainkból az elfolyó vízzel. Őket a tegnapi galériánkban bemutatott módon szűrtük és zsákoltuk be, majd a telepítés a Balaton körül több ponton zajlott - alább több galériában helyszínenkénti bontásban mutatjuk be a telepítéseket. A munka annyiban különbözött az előző napoktól, hogy a komolyabb mennyiség okán már halőri motorosaink is telepítettek a horgászcsónakokat kiegészítve.

Ma folytatjuk a telepítéseket, terveink szerint a középső medence északi partjának eddig kimaradó részeire, a Keszthelyi-öbölbe, valamint a Hévízi-árokba és a Cigány-csatornába fogunk előnevelt csukát telepíteni.

Az egyik motorosunk szép utat futott tegnap: halőreink segítségével telepített a keleti medencében Káptalanfürednél, a Paloznaki- és a Kerekedi-öbölben, valamint a Balatonfüred és Tihany közötti nádasoknál; továbbá a középső medencében a Tihanyi-félsziget nyugati oldalán, a védett Sajkodi-öbölben és végül Balatonudvari térségében:

A Balatonedericsi Horgász Egyesület csónakjaival Balatonederics és Balatongyörök között telepített, és igénybe vették egy ifjú horgászpalánta, Zalán segítségét is, aki láthatóan élvezte, ahogyan a kiscsukákat szabadon engedte új otthonuk felé:

A Lesence HE tagjai a Szigligeti-öbölben telepítettek:

A Badacsonytördemici HE részéről a Badacsony és Szigliget közötti nádashoz juttattak a csukákból:

A Badacsonyi SHE tagjai Badacsony és Ábrahámhegy között telepítettek:

A Balatonakali és Vidéke SHE tagjai a Balatonakali és Zánka közti nádasokhoz vitték a kiscsukákat: 

Délután is jött még le csuka a nevelőtavakból Irmapusztán, így estig folytattuk a munkát a déli parton. Halőri motorosunkból Balatonszemes térségében telepítettünk:

Végül Balatonföldváron, a Balatoni Regionális HE kikötőjénél zártuk a munkát, ahonnan az egyesület egyik horgásza vitte ki a nap utolsó csukáit:

Ez úton is köszönjük a csukatelepítésben résztvevő horgásztársaink segítségét!