A keszthelyi horgásztáborban jártunk

2017. Július 06. 13:04:45
40 ifjú horgászpalánta pallérozódik a napokban a keszthelyi Helikon Horgász Egyesület horgásztáborában. A rendezvény sikeréhez tegnap kollégáink is igyekeztek hozzátenni.

A Helikon Horgász Egyesület elnöksége és tagjai társadalmi munkában foglalkoznak a tábor résztvevőivel egy héten keresztül. Ez idő alatt megismerkednek a horgászat rájuk vonatkozó szabályaival, a különböző halfajok felismerésével, a Balatonnal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal és a tó veszélyeivel, valamint sok más fontos horgász praktikával. A gyerekek szemünk láttára számot is adtak tudásukból: lenyűgöző volt, ahogy kórusban sorolták a halfajokat, ügyesen forgatták a spiccbotot és alig lehetett olyan kérdést feltenni nekik, amire ne vágták volna rá kapásból a választ.

Kollégáink igyekeztek tovább bővíteni a megszerzett ismereteket.

Bodó Iván játékos környezetismeret-óra keretében mutatta be számukra a vízi élővilág szereplőit a planktontól a vízi bolhákon és különféle vízi növényeken át a halakig.

Tulipán Tibor a pontyhorgászatról, azon belül is főképpen a kapitális méretű pontyok fogásának trükkjeiről mesélt a gyerekeknek.

Nagy Gábor Társaságunk tevékenységének rövid ismertetése után a pergető horgászmódszerről tartott bemutatót az egyesület horgászstégjén.

Érdemes megtekinteni a foglalkozásokon készült képeket, minden a gyerekek arcára van írva...

Az alábbiakban pedig a főszereplők láthatóak horgászat közben: