Balatoni visszatérő vendégek 20 kg felett

2017. Október 09. 09:49:24
Az alábbi cikkben két olyan balatoni pontyot szeretnénk bemutatni, melyeket az elmúlt időszakban többször is megfogtak. A gyönyörű halak mind 20 kg felettiek és többször is partra látogattak egy fotó erejéig.


A "Fonyódi Tükrös"


Első alkalommal Vajda Attilának sikerült kifognia 2016 októberében Fonyódliget térségében, 23,80 kg súllyal, illetve 83 cm-es hosszal. 


2017.04.15-én Bojcsev Péter Pécsről érkezett horgász ismét horogra csalta a gyönyörű tükröst, szintén Fonyódon, a Szúnyogszigeten. Ekkor 23,70 kg-mal sikerült mérlegelni. 


A 2017-es IBCC-on a „Black Bass/Starbaits” cseh csapatnak újból sikerült matracra fektetnie a hibátlan tükröst. A helyszín ezúttal is Fonyód, mégpedig az Árpád part sarka, 26,05 kg-os súllyal sikerült mérlegelni, ami egyben a verseny legnagyobb hala is volt. 


A „Fonyódi tükrös” szeret partra látogatni, idén 09. 24-én, Balatonlellén ezt meg is tette, pontosabban a vasúti átjáró mögötti szabadstrandon. Ekkor Fejes Krisztián volt a szerencsés horgász, aki 23,74 kg-os súllyal fogta meg. 

A következő szerencsés horgászt, akinek sikerül kifognia a „Fonyódi tükröst” egy Általános balatoni éves területi engedéllyel jutalmazzuk meg.


A "SZESZ töves"


További érdekesség, hogy a 2017-es IBCC-on a Szepezdi Extrémsport Szövetség (SZESZ) csapatának sikerült Balatonfenyvesen kifognia a lentebbi képeken látható csodálatos pikkelyest 23,2 kg-mal. A hal neve „SZESZ töves”.
Az V. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen a Balatoni Halgazdálkodás Team II. csapatának szintén sikerült bölcsőbe fektetni ezt a nagyszerű halat Balatonberényben. Ekkor 23,4 kg volt.


A következő horgászt, akit összehoz a horgászszerencse eme nagyszerű hallal szintén egy Általános balatoni éves területi engedéllyel jutalmazzuk meg. 


Következtetésképpen fontos megemlíteni, hogy a fenti két hal jellemzően lokálisan, szűkebb területekre korlátozódva kerültek visszafogásra. Vélhetően a parttól távolabb eső kagylótelepeken hasonlóan szép halak élhetnek, melyeket a parti horgászok nem érhetnek el.