Újabb orvhalász került a halőrök hálójába

2018. Április 16. 11:07:40
Többszörösen visszaeső orvhalász került a halőrök hálójába vasárnap éjjel Balatonberénynél. A helyi illetőségű férfit azután érték tetten, hogy egy 15 méter hosszú és négy méter magas eresztőhálót beterített a vízbe. 

Bár még fél év sem telt el azóta, hogy F.L. helyi lakos szabadlábra került legutolsó börtönbüntetését követően – amit szintén orvhorgászatért szabtak ki rá – újabb tettel gyarapodott eddigi bűnlajstroma. Társaságunk halőrei hosszasan figyelték a nádast, ahol az elkövető nagy biztonsággal és óvatossággal közlekedett. Érkezése után kenujába tette a gondosan előkészített eszközt, kievezett a vízre, beterítette a hálót, majd visszatért a nádasba. Bármennyire is igyekezett zajtalanul közlekedni, a hőkamerával és éjjellátó készülékkel felszerelt halászati őrök pontosan rögzítették a bűncselekmény minden mozzanatát. A gyors reagálásnak és ellenőrzésnek köszönhetően a 13X13 centiméteres szembőségű hálóban mindössze egyetlen ponty akadt fenn. 

A tettenérést követően megérkeztek az időközben riasztott rendőrök, akik a Balatonkeresztúri Rendőrörsre kísérték az elkövetőt, majd a házkutatást követően az ügy a területileg illetékes  Fonyódi Vízirendészeti Rendőrörsre került.

F.L . többszörös visszaesőként vélhetően nagyon hosszú időre elbúcsúzhat a horgászattól, a  nyári meleg ellen biztos védelmet nyújtó börtöncella hűvösében szőheti tovább – halászháló híján – a terveit.