Balatoni időjárás
+14°
2017. Augusztus 18. 10:12:05 Elindult a halszállító autó Siófokra: Várhatóan 12:00-kor fogunk 3600 db kétnyaras balint telepíteni a Balatonba Siófokon, az Arany-part keleti szélén.2017. Július 26. 10:21:59 Elindult a halszállító autó Balatonszemesre: 754 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan fél óra múlva a szemesi Lapos-parton.2017. Július 21. 08:20:33 Elindult a halszállító autó Révfülöpre: 1848 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni 11:00 óraután néhány perccel a révfülöpi kikötőben.2017. Július 18. 13:42:48 Elindult a halszállító autó Csopakra: 2010 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 1,5 óra múlva az Apáca strandon.2017. Július 17. 10:04:00 Elindult a mai 2. fuvar Tihanyba: 717 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan egy óra múlva az MTA BLKI kikötőjében.2017. Július 17. 07:19:17 Elindult a halszállító autó Tihanyba: 1296 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Balatonba várhatóan 8:30-kor az MTA BLKI kikötőjében.2017. Június 27. 08:34:54 Elindult a halszállító autó Tihanyba: Várhatóan másfél óra múlva fogunk 3000 db előnevelt menyhalat telepíteni a Balatonba a Tihanyi Révnél.2017. Május 18. 10:11:51 Elindult a halszállító autó Szántódra: Várhatón háromnegyed óra múlva fogunk 2000 db egynyaras menyhalat telepíteni a szántódi révnél.2017. Május 12. 11:00:00 Elindult a halszállító autó Szántódra: Várhatóan 45 perc múlva kezdődik a menyhal telepítés a szántódi mólón. Utána várhatóan 45 perces időközönként következnek a további helyszínek: a balatonföldvári, a balatonöszödi és a balatonszemesi mólók.2017. Április 05. 11:50:36 Elindult a két süllőszállítmány Kenesére és Fűzfőre: Balatonkenesén a helyi egyesület kikötőjében kb 40 perc múlva 120 kg, Balatonfűzfőn pedig szintén a helyi egyesület kikötőjében kb 1,5 óra múlva 247 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni Balatonba.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Társaságunk vezetőségéhez intézett kérdések 41 Adminisztrátor 7485

Tisztelt Szerkesztőség!

Most olvastam, hogy a Balatoni Halgazdasági Zrt. együttműködési megállapodást írt alá a Bahart Zrt.-vel
A segítségüket kérem abban ,hogy a parti horgászoknak egyre kevesebb hely áll a rendelkezésére a horgászatra.
Ez a strandszezon kezdetével méginkább beszűkül.
A közforgalmi hajókikötőkben lehetne még horgászni, de ez a gátlástalan vitorlástulajdonosok miatt egyszerűen lehetetlenné válik. Például a csopaki hajókikötőben több mint egy hónapja van kikötve 2 db vitorlás ami a horgászatot megakadályozza.
Ez a probléma hosszú távon is fenn fog maradni, sőt lehet hogy egyre rosszabb lesz a helyzet.
Gondolom sok horgász köszönné meg,ha sikerülne azt elérni,hogy a közkikötőkben hajómentes időszakban lehetne horgászni.
Tisztelettel: Deák Zsolt

Tisztelt Deák Zsolt Úr!

A BAHART-tal korábban is meglévő megállapodásunk szerint a horgászok használhatják a közforgalmú hajókikötők mólóit a hajóforgalom zavarása nélkül, a helyi kikötőrend maradéktalan betartása mellett. Ezt a lehetőséget a új megállapodás is változatlanul hagyta. A két mólós, medencés kikötők esetében a horgászat csak a külső oldal irányába történhet. A medence nélküli, egy mólós kikötők esetében a horgász ott és akkor horgászhat, ahol és amikor nem állnak hajók. Tudomásul kell venni, hogy ezek a létesítmények elsősorban a kikötést szolgálják és mi, horgászok ott megtűrt szereplők vagyunk, akiknek alkalmazkodnunk kell a helyi viszonyokhoz.
Amit az utolsó mondatában ír, az jelenleg működik.

Tisztelettel:
Nagy Gábor

Tisztelt Nagy Gábor Úr!

Köszönöm a válaszát, az abban leírtakat tudomásul vettem, bár szerintem nem etikus, hogy egy közkikötőben magán vitorlások vannak kikötve, amikor számtalan magánkikötőben tudnák ugyanezt megtenni.

Tisztelettel:Deák Zsolt

Tisztelt Deák Zsolt Úr!

Ilyen irányú észrevételeit legyen szíves a BAHART felé jelezni ugyanis az ő jogkörük eldönteni, hogy milyen hajók köthetnek ki a kikötőikben.
Tisztelettel:
Nagy Gábor

Udvozlok mindenkit.

Kerdeznem hogy ezen a feluleten van e olyan topic ahol elmenyeket infokat beszamolokat tudunk adni cserelni.
Egy - immár megszunt - forum potlasa tobbunk kerese lenne.
Koszonom.

Kedves "Tomcsi"!

Eredetileg ez a fórum a horgászok tájékoztatására jött létre, de megvizsgáljuk a kérdést.
Üdv.: Nagy Gábor

Tisztelt Vezetőség!

A következő témában szeretném az állásfoglalásukat kérni.
Ez a téma nem új keletű a horgásztársak, és most már ott kirándulók körében sem .
Nem is másról van szó, mint a Kis-Balatonról! Örömmel veszi minden oda látogató, legyen az horgász, vagy csak a szabad idejét ott eltölteni kívánó, hogy szépen rendben van tartva legfőképp a kányavári sziget. Bizonyára ismeretes, hogy újra megcsodálható a magas kilátó, a gyerekeknek játszóhajó, több tűzrakóhely található a szigeten, ahol még a bográcsozáshoz, sütéshez is biztosított a tűzifa. Viszont van valami amiből kevés van, vagy inkább egyre kevesebb, és ez a horgászhely.
Én 20 éve horgászok, és a saját bőrömön tapasztalom, hogy milyen mértékben zsugorodik a horgászhelyek száma, és nem mellesleg a mérete. A horgászrend viszont tartalmazza, idézem "A horgászhelyek megközelítése során a Kis-Balatonon a nádasok nem sérülhetnek!" Itt szeretnék kitérne a mai látogatásom során tapasztalt jelenet megemlítésére, ami mellett már valós állásfoglalás nélkül a Társaság sem mehet el, hiszen felelős azon szolgáltatás biztosításáért, amelyre a horgász megváltja a
jegyet. Túl nagy körítést nem szeretnék írni, a lényeg, hogy a szigeten sétálva több olyan horgásztárssal találkoztunk, akiknek nem jutott hely, így nem tudtak semmilyen készséggel próbálkozni. Volt egy úr aki egyedül sétált, nem kevés holmiját cipelve, volt egy három fős csapat, ők pergetni próbáltak volna, de ami ennek a levélnek a megírására ösztönzött, az az a négy tagú család volt, ahol a családfő szeretett volna a vízparton kikapcsolódni, amíg a család többi tagja a szigeten játszik, a már említett lehetőségeket kihasználva. Elárulom nem sikerült! Hát én mondom, ilyen csalódott embert még soha nem láttam. Természetesen próbálta leplezni nem kis csalódottságát,de a közös játék a gyerekekkel sem tudta elterelni a figyelmét Kis-Balaton megigéző víztükréről. Valahol bizton abban reménykedett, hogy lesz egy hely ami felszabadul, és ő is horgászhat.
Környezetvédőként magam is elkötelezett vagyok, és támogatok minden olyan kezdeményezést, amely a megóvást, és megújulást segíti, de emellett horgászként támogatok minden olyan kezdeményezést amely a horgászok érdekeit szolgálja, főleg akkor ha az egész családokat érint. Úgy gondolom meg kell becsülni azokat az embereket, akik nem a kor vívmányaival mérgezik egymást, és magukat, hanem autóba, kerékpárra szállnak, hogy egy ilyen szép napot mint a mai a szabadban töltsenek.
Mi horgászok felelősek vagyunk a környezetünk megóvásáért, amire a horgászkultúra minőségének javulása a legjobb bizonyíték, épp ezért szeretné minden aktív, és a Kis-Balatonra ellátogató alkalmi horgász, hogy megfelelő számú horgászhely fogadja. Ez úton szeretném kérni a Tisztelt Vezetőséget, hogy mérlegelje, és vegye fontolóra a leírtakban szereplő tényeket.
Ennek a levélnek a pontos másolatát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságára, valamint a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóságra is elküldöm. Bízom benne, hogy van megoldás a szabályok maximális betartása mellett.

Várom megtisztelő válaszukat, maradok tisztelettel.
Köhler Dániel

Tisztelt Köhler Dániel Úr!

Sajnos a problémát mi is észleltük. A horgászhelyek beszűkülésében azonban pont a horgászok elmaradása játszotta a legfőbb szerepet. Hiszen azt az állást, amit rendszeresen "ülnek", nem hódítja vissza a növényzet. Azt tapasztaljuk, hogy a Kányavári-sziget látogatottsága jóval rendszertelenebb lett, mint korábban. Sajnos a növényzethez nyúlni sem nekünk, sem a horgászoknak nincs lehetősége, mivel nemzeti parki védettség alatt áll a terület. Kizárólag a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tudna ezen a helyzeten változtatni, annyit ígérhetünk, hogy egyeztetést kezdeményezünk a kérdésben.
Tisztelettel:
Nagy Gábor