Balatoni időjárás
+20°
2018. Június 15. 10:06:50 Elindult a halszállító autó Keszthelyre: Várhatóan 1 óra mulva múlva fogunk 150000db előnevelt pontyot telepíteni a társaságunk kikötőjében.2018. Június 15. 10:03:55 Elindult a halszállító autó a Balatonmáriafürdőre: Várhatóan 30 perc múlva fogunk 92000 db előnevelt pontyot telepíteni a balatonmáriafürdői kikötőben.2018. Június 08. 11:00:00 Elindult a halszállító autó a Kis-Balatonra: Várhatóan 45 perc múlva fogunk előnevelt pontyot telepíteni a zalavári Zala-hídnál.2018. Június 01. 11:03:05 Elindult a balin szállítmány Fonyódra és Keszthelyre: Várhatóan 45 perc múlva fogunk telepíteni 16000db előnevelt balint a Keleti-Bozót-csatorna balatoni torkolatában. Ezt követően várhatóan másfél óra múlva fogunk Keszthelyen társaságunk telephelyén ugyanilyen mennyiséget telepíteni a Balatonba.2018. Május 09. 13:28:06 Elindult a halszállító autó a Kis-Balatonra: 69.000 db előnevelt süllőt fogunk telepíteni a zalavári hídnál várhatóan 15:00-kor.2018. Május 08. 08:11:00 Elindult a halszállító a Kis-Balatonra: Várhatóan 09:30-kor lesz előnevelt süllőtelepítés a zalavári hídnál. 31.000 db-ot sikerült fognunk ma Irmapusztán, a héten még várható telepítés.2018. Április 10. 14:46:25 Elindult a halszállító autó Badacsonyba. : 4330 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni várhatóan 1 óra múlva a badacsonyi hajókikötőben. 2018. Április 10. 11:20:10 Elindult a halszállító autó Balatonföldvárról Balatonakaliba: Várhatóan 12.30-kor 3570 kg kétnyaras pontyot fogunk telepíteni Balatonakaliban a Holiday kemping területén.2018. Március 27. 10:52:51 Elindult a mai második balatonfüredi fuvar: Várhatóan 1 óra 15 perc múlva 900 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Szövi kikötőben.2018. Március 27. 10:52:40 Elindult a halszállító autó Balatonfüredre: Várhatóan 1 óra múlva 4200 kg háromnyaras pontyot fogunk telepíteni a Szövi kikötőben.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Társaságunk vezetőségéhez intézett kérdések 45 Adminisztrátor 11760

Tisztelt Zrt!

Ahogy olvasom a ponty telepítést eddig kb 66000 kg -t telepítettek. A maradék kb 230 000 kg mikor lesz telep idén a Balatonba?
Hogy áll a többi hal telepítési aránya?
Várom válaszukat! Tisztelettel K.L.

Tisztelt Kovács László Úr!

Egy kis türelmét kérjük már csak, jövő héten indul az őszi telepítési szezon. Minden évben ilyenkor kerül be a tóba a telepítendő mennyiség java. Szokásainkhoz híven részletesen kommunikáljuk majd az Ön által kért információkat.
Üdvözlettel: Nagy Gábor

Tisztelt Szerkesztőség!!
Milyen elképzelésük van a TÖRPEHARCSA ki irtására a Balatonon ??? Egyre nagyobb gond a HORGÁSZOK szerint .Nagyon elszaporodtak és lassan nem lehet normálisan horgászni mert miden csalira jönnek !!!!
Tisztelettel : Máhl Mihály .

Tisztelt Máhl Mihály Úr!

A törpeharcsa évtizedek óta jelen van a Balatonban, jellemzően lokálisan, bizonyos szűk területekre korlátozódva. Hasonlatosan az ezüstkárászhoz (mely halfajra bizonyos vízterekben szintén jellemző a gradációszerű felszaporodás) mindeddig nem tudott stabil és erős populációt kialakítani a víz sajátosságai, valamint speciális szaporodási stratégiája miatt. Egyes kikötőkben fel-feltűnő családokat egyszerűen el lehet távolítani egy sűrű szövésű merítőszákkal, illetve a kifogott felnőtt halakat tilos visszahelyezni a vízbe. Állományát folyamatosan karbantartja egy csak és kizárólag a törpeharcsát megbetegítő iridovírus is, ami rendszeresen tizedeli a növendék és felnőtt halakat. Sajátos szaporodási stratégiája miatt egyébként csak és kizárólag a hullámzástól védett, tiszta vizű öblözetekben képes ívni és családot nevelni, a nyílt vízen az erős hullámzás és felkavarodó víz szétveri a családokat. Később a felnövekvő egyed már megjelenhet a nyílt vízen is, de itt nem érzi jól magát, nem talál bőséggel táplálékot, éppen ezért elsősorban nádszélben, mélyebb és növényzetben gazdag kikötőkben találja meg optimális életfeltételeit. Gyérítésére törpeharcsa varsa kihelyezéssel van lehetőség, de elsősorban ott eredményes ez a módszer, ahol nagyon erős a populáció, és elsősorban az őszi időszakban hatékony.

Tisztelettel:
Hamvasi Miklós

Tisztelt Szerkesztőség!

Most olvastam, hogy a Balatoni Halgazdasági Zrt. együttműködési megállapodást írt alá a Bahart Zrt.-vel
A segítségüket kérem abban ,hogy a parti horgászoknak egyre kevesebb hely áll a rendelkezésére a horgászatra.
Ez a strandszezon kezdetével méginkább beszűkül.
A közforgalmi hajókikötőkben lehetne még horgászni, de ez a gátlástalan vitorlástulajdonosok miatt egyszerűen lehetetlenné válik. Például a csopaki hajókikötőben több mint egy hónapja van kikötve 2 db vitorlás ami a horgászatot megakadályozza.
Ez a probléma hosszú távon is fenn fog maradni, sőt lehet hogy egyre rosszabb lesz a helyzet.
Gondolom sok horgász köszönné meg,ha sikerülne azt elérni,hogy a közkikötőkben hajómentes időszakban lehetne horgászni.
Tisztelettel: Deák Zsolt

Tisztelt Deák Zsolt Úr!

A BAHART-tal korábban is meglévő megállapodásunk szerint a horgászok használhatják a közforgalmú hajókikötők mólóit a hajóforgalom zavarása nélkül, a helyi kikötőrend maradéktalan betartása mellett. Ezt a lehetőséget a új megállapodás is változatlanul hagyta. A két mólós, medencés kikötők esetében a horgászat csak a külső oldal irányába történhet. A medence nélküli, egy mólós kikötők esetében a horgász ott és akkor horgászhat, ahol és amikor nem állnak hajók. Tudomásul kell venni, hogy ezek a létesítmények elsősorban a kikötést szolgálják és mi, horgászok ott megtűrt szereplők vagyunk, akiknek alkalmazkodnunk kell a helyi viszonyokhoz.
Amit az utolsó mondatában ír, az jelenleg működik.

Tisztelettel:
Nagy Gábor

Tisztelt Nagy Gábor Úr!

Köszönöm a válaszát, az abban leírtakat tudomásul vettem, bár szerintem nem etikus, hogy egy közkikötőben magán vitorlások vannak kikötve, amikor számtalan magánkikötőben tudnák ugyanezt megtenni.

Tisztelettel:Deák Zsolt

Tisztelt Deák Zsolt Úr!

Ilyen irányú észrevételeit legyen szíves a BAHART felé jelezni ugyanis az ő jogkörük eldönteni, hogy milyen hajók köthetnek ki a kikötőikben.
Tisztelettel:
Nagy Gábor