Balatoni időjárás
+15°
2019. December 17. 14:40:03 Elindult a mai második keszthelyi fuvar: Várhatóan 1 óra múlva 151 kg egynyaras süllőt fogunk telepìteni társaságunk telephelyén.2019. December 17. 09:09:41 Elindult a halszállító autó Keszthelyre: 293 kg egynyaras süllőt fogunk telepíteni várhatóan 1 óra múlva Társaságunk keszthelyi kikötőjében.2019. December 03. 08:33:40 Elindult a halszállìtó autó Fonyódra: Várhatóan 1 óra 15 perc múlva 700 kg kétnyaras pontyot fogunk telepìteni a kutyás strandon. 2019. December 02. 09:56:55 Elindult a halszállìtó autó Balatonlellére: Várhatóan 45perc múlva 4080 kg két és háromnyaras pontyot fogunk telepìteni a mólón. 2019. November 29. 13:39:19 Elindult a mai második balatonlellei fuvar: Várhatóan fél óra múlva 3690kg két és háromnyaras pontyot fogunk telepìteni a mólón. 2019. November 29. 12:42:38 Elindult a halszállìtó autó Balatonszemesre: Várhatóan 1óra múlva 387 kg egynyaras süllőt fogunk telepìteni a hajókikötőben.2019. November 29. 10:30:36 Elindult a halszállító autó Balatonföldvárra: 5370 kg pontyot fogunk telepíteni várhatóan 45 perc múlva a nyugati strandon.2019. November 29. 09:04:29 Elindult a halszállìtó autó Balatonlellére: Várhatóan 45 perc múlva 3650 kg két és háromnyaras pontyot fogunk telepìteni a mólón. 2019. November 28. 14:18:48 Elindult a mai harmadik balatonlellei fuvar: Várhatóan 45perc múlva 5310 kg két és háromnyaras pontyot fogunk telepìteni a mólón. 2019. November 28. 11:12:28 Elindult a mai második balatonlellei fuvar: Várhatóan 45 perc múlva 3680 kg két és háromnyaras pontyot fogunk telepìteni a mólón.

Kedves Horgásztársak!

Az alábbi témákban várjuk hozzászólásaikat!

Kérjük, hogy a regisztrációkor pontos adatokat adjanak meg. A hozzászólások előmoderálást követően jelennek meg az oldalon.

Témák Válaszok Szerző Megtekintve
Társaságunk vezetőségéhez intézett kérdések 56 Adminisztrátor 17157

Tisztelt Vezetőség!

Az alábbi kérdéseim lennének Önök felé:
- Szeretném megérdeklődni, hogy az Önök szabályzata szerint a büntetés kiszabásáról az engedély elvételét követően mennyi időn belül kell tájékoztatni az érintettet, ill. mennyi időn belül kell határozatot hozniuk?
- A büntetésben kiszabott esetleges horgászattól való eltiltás a szabályszegés napjától vagy a határozat meghozatalától kezdődik?

Üdvözlettel, dr Szalai Ferenc

Tisztelt Dr. Szalai Ferenc Úr!

- A büntetést nem mi szabjuk ki, a szabályszegést követő hónapban juttatjuk el az érintett lakhelyéhez tartozó illetékes halgazdálkodási hatóság felé. Eltérő lehet az ügyintézési idő, bővebb tájékoztatást a kormányhivataltól kérjen.

- Igen, a szabályszegés napjától számít a büntetés időtartama.

Üdvözlettel:

Hamvasi Miklós

Tisztelt Vezetőség!

Érdeklődni szeretnék, hogy Balatonakaliban terveznek e pontytelepítést, és ha igen hozzávetőleg mikor?

Üdvözlettel: Ifj Réfi Ferenc

Tisztelt Réfi Ferenc Úr!

Igen tervezünk telepítést, de még pontos időpontot nem tudunk mondani. Idén mindenképpen szeretnék oda is eljutni, igyekszünk minél előbb, a már jól megszokott módon kommunikálni a Horgásztársak felé.

Üdvözlettel:

Hamvasi Miklós

Tisztelt Vezetőség! Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz hogy az elszaporodó törpeharcsák befogására lehet-e a Balatonon valamilyen legális módot alkalmazni. Lehetséges-e akár horgászegyesület keretében, vagy egyéb módon?
Tisztelettel: Farkas József

Tisztelt Farkas József Úr!

A törpeharcsa évtizedek óta jelen van a Balatonban, jellemzően lokálisan, bizonyos szűk területekre korlátozódva. Hasonlatosan az ezüstkárászhoz (mely halfajra bizonyos vízterekben szintén jellemző a gradációszerű felszaporodás) mindeddig nem tudott stabil és erős populációt kialakítani a víz sajátosságai, valamint speciális szaporodási stratégiája miatt. Egyes kikötőkben fel-feltűnő családokat egyszerűen el lehet távolítani egy sűrű szövésű merítőszákkal, illetve a kifogott felnőtt halakat tilos visszahelyezni a vízbe. Állományát folyamatosan karbantartja egy csak és kizárólag a törpeharcsát megbetegítő iridovírus is, ami rendszeresen tizedeli a növendék és felnőtt halakat. Sajátos szaporodási stratégiája miatt egyébként csak és kizárólag a hullámzástól védett, tiszta vizű öblözetekben képes ívni és családot nevelni, a nyílt vízen az erős hullámzás és felkavarodó víz szétveri a családokat. Később a felnövekvő egyed már megjelenhet a nyílt vízen is, de itt nem érzi jól magát, nem talál bőséggel táplálékot, éppen ezért elsősorban nádszélben, mélyebb és növényzetben gazdag kikötőkben találja meg optimális életfeltételeit. Gyérítésére törpeharcsa varsa kihelyezéssel van lehetőség, de elsősorban ott eredményes ez a módszer, ahol nagyon erős a populáció, és elsősorban az őszi időszakban hatékony.

Üdvözlettel:

Hamvasi Miklós